יום שלישי, 21/05/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » כלכלה

נתניהו וסמוטריץ הציגו את תוכנית 'ישראל אחת'

רה"מ נתניהו: "הצעד התחבורתי הוא צעד חיוני בבניית המדינה המתקדמת, המשגשגת והעוצמתית שאנחנו רוצים לעשות"

20:37 ,30/07/23
לעמ
קרדיט: לעמ
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה מירי רגב, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וסגן השרה במשרד התחבורה ובמשרד רה"מ אורי מקלב מציגים את תכנית "ישראל אחת"

רה"מ נתניהו: "הצעד התחבורתי הוא צעד חיוני בבניית המדינה המתקדמת, המשגשגת והעוצמתית שאנחנו רוצים לעשות"

מדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו:

״הצעד התחבורתי הוא צעד חיוני בבניית המדינה המתקדמת, המשגשגת והעוצמתית שאנחנו רוצים לעשות. זה יחד עם פתיחות הקרקע, פישוט התכנון ודברים אחרים, זה מה שיוצר את השינוי.

איפה אתם רואים את השינוי הזה בדוקטרינה הזאת שאני מוביל? היא שונה מהתפיסה של בן גוריון שאמר 'נרד לנגב'. אנחנו לא נרד לנגב, אנחנו מורידים את התשתיות לנגב, אנחנו מורידים דרומה מוקדי עוגן של הממשלה כמו: עיר הבה"דים, אוצר. זה עוזר לתעשייה, לסקטור הפרטי, אבל בלי תשתיות אין כלום. זה חזון ענק, אבל הוא ריק. הוא לא יכול להתממש אלא ע"י תחבורה מהירה מאוד, רשתות תחבורה שמאפשרות לנו לנייד אנשים. תחילה הם יגורו שם ויעבדו במרכז. אח"כ המרכז נודד אליהם. יש להם את מוקדי התעסוקה שלהם שהם נוצרים מעליהם.

במדינה קטנה אין שום בעיה לעשות את זה. אתם רואים את זה היום. אני רואה את זה באור עקיבא, תראו מה קורה שם. ברגע שיש תחבורה מהירה, עשרות אלפי תושבים חדשים. אתם רואים את זה ביוקנעם, אתם רואים את זה בקרית גת, איזו פריפריה? היא נעלמה. אנחנו מחברים את ישראל למקשה אחת עם אפשרויות בלתי רגילות לאזרחי ישראל, שלא צריכים לגור אצל ההורים במחירי שכירות מטורפים. זה תנאי הכרחי לתכנית הלאומית שלנו.

המהפכה הזאת עכשיו יוצאת לדרך עם תקצוב של 100 מיליארד שקל, ייתכן שזה יעלה. זה פרוש לאורך שנים. זו השקעה כבירה, יש כמה מודלים איך לממן את זה, חבריי בוודאי יוכלו לדבר על זה, אבל זה דבר אמתי שיוצא.

עכשיו אני אומר לכם, תאמינו במה שנכון. אנחנו מביאים היום: ישראל אחת מחוברת ברכבות מהירות, מדן ועד אילת.

זהו יום חג לישראל".

עוד הוסיף רה"מ נתניהו:

"אני רוצה להודות לחבריי, לשרת התחבורה מירי רגב, ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' ולסגן השר, סגן השר שלי, אורי מקלב. לכולכם. לאנשים שעשו כאן את העבודה במשרדים, ברשויות, עבודה חשובה מאוד שהובילה אותנו לנקודה הזאת ותחזיק אותנו בנקודה הזאת.

היה לי הרבה נחת עכשיו, אחרי מה ששמעתי. אגיד לכם למה – אני הובלתי לא מעט רפורמות בשנותיי כראש ממשלה וכשר אוצר. הרבה מאוד רפורמות. הדבר הקשה ביותר בהעברת רפורמה זה המאבק הקונספטואלי, המאבק הרעיוני.

המאבק להפוך את ישראל ממדינה חצי סוציאליסטית לכלכלה חופשית לא היה פשוט. נאבקנו על עצם הרעיון. הדרך שבה המדינה תבטיח את רווחת אזרחיה זה על ידי זה שהיא תתכנן ותשלוט יותר טוב בכלכלה. היא לא תאפשר לכוחות שוק פעיל לעבוד. אלו היו ויכוחים של ממש. צריכים רמת מיסים גבוהה כדי לממן את הצרכים החברתיים. וחלילה, מי יכול לחשוב שרמת מיסוי נמוכה יותר תביא בעצם תקבולי מיסים גדולים יותר שיאפשרו לנו לממן את הצרכים של הנכים, של החינוך, של הקשישים וכן הלאה וכן הלאה.

המאבק הרעיוני הוא הקשה ביותר בכל רפורמה, כולל זו העכשווית. זה המאבק הכי קשה. זה היה בכלכלה. בגז, היה לנו מאבק עצום. האם אנחנו פועלים, האם אנחנו חוטאים שאנחנו מוציאים את הגז ממרבצים מתחת לים? אנחנו נפגע בדורות הבאים? אנחנו צריכים להשאיר את זה למטה קבור? אנחנו חשבנו שחייבים להוציא את זה החוצה מכל הסיבות האפשריות. מסיבות של איכות הגנת הסביבה, מסיבות של גאו פוליטיות, מסיבות של הפחתת מחיר החשמל – ואנחנו רואים היום שמחיר החשמל בישראל הוא מן הנמוכים ביותר בעולם בגלל הגז.

אבל היה ויכוח רעיוני, במשך שנים, להשאיר את הגז במים. סכנה לכלכלת ישראל, סכנה להגנת הסביבה כשזה ממשיך עם פחם, וסכנה עם הביטחון. היה לנו מאבק עצום.

היינו צריכים להיאבק בהסכם עם איראן שנותן להם מיליארדים. הרי המיליארדים האלה יהפכו את איראן למדינה יותר מתונה, הם יתחילו להשקיע באזרחים שלהם. לא ישקיעו בטרור מסביב, לא יקדמו את תכנית הגרעין. מאבק גדול. היום רוב העולם מבין את זה, אבל זה מאבק גדול.

אותו דבר ביוקר המחיה. שהממשלה תיכנס ותשלוט במחירים. תפעיל את הכוח שלה, את הסמכות שלה לשלוט במחירים. אז אם אנחנו נשלוט במחירים המחירים היו יותר נמוכים – לא. היום רוב אזרחי ישראל מבינים שתחרות, ייבוא, פתיחות הייבוא, פתיחת השווקים, זה מה שמוריד את המחירים. המאבק הרעיוני הוא הראשון במעלה.

במדיני אמרו לנו במשך רבע מאה 'לא יהיה שלום עם מדינות ערב, אם לא תעשו קודם כל הסכם עם הפלסטינים'. אבל אי אפשר לעשות הסכם עם הפלסטינים אם מה שהם רוצים זה שאנחנו נעלם בהסכם הזה. ולכן צריך ללכת קודם כל למדינות ערב, ללכת בדיוק הפוך. המאבק הרעיוני הוא החשוב ביותר.

לעמ

קרדיט: לעמ

לעמ

קרדיט: לעמ

לעמ

קרדיט: לעמ

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של אלימלך אברהם
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו