חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
בצל הרצח: ביידן מכין הצעה אחרונה | לחץ גובר על עסקה עם חמאס
ביידן דוחף להפסקת אש לשחרור החטופים ומכין הצעה אחרונה לישראל ולחמאס. עסקה שלא תתקבל עלולה לסיים את המו"מ.
הנשיא ג'ו ביידן מגביר את הלחץ לקראת הסדר אפשרי בין ישראל לחמאס, על רקע המציאות המתוחה ברצועת עזה והאירועים הטרגיים של השבוע האחרון. גורמים אמריקנים מסרו ל"וושינגטון פוסט" כי ביידן מתכוון להציג הצעה "Take it or leave it" שתהיה הצעה אחרונה להסכם בין ישראל לחמאס. אם שני הצדדים לא יצליחו לקבל את ההצעה, עלול המו"מ המנוהל על ידי ארצות הברית להגיע לסיומו.
המגעים מתקיימים במקביל לשיחות עם מצרים וקטאר, שותפות קרובות במאמצים הבינלאומיים להביא להפסקת אש ולעסקה שיכלול שחרור חטופים והפסקת האש. ההצעה החדשה מגיעה לאחר שגופותיהם של שישה חטופים נמצאו והושבו לישראל, דבר שהוסיף דחיפות למאמצי המו"מ.
בכירים בממשל האמריקני, שבחרו לשמור על עילום שם, ציינו כי לא ברור אם גילוי גופות החטופים יעלה או יוריד את הסיכוי להגיע להסכם בשבועות הקרובים. "אתה לא יכול להמשיך לנהל משא ומתן על זה. התהליך הזה צריך להסתיים בשלב מסוים", אמר אחד הבכירים, כשהוא מציין את הצורך לסיים את המו"מ בשלב זה, אך אינו מסיר את האפשרות שההתפתחויות האחרונות עשויות להאיץ את ההסכם.
בין המומחים שהגיבו למצב הנוכחי, היה גם דניס רוס, שגריר ארה"ב לשעבר לישראל. רוס הביע ספק בכך שמנהיג חמאס בעזה, יחיא סינוואר, ישנה את עמדתו. הוא הסביר כי סינוואר אינו נתון ללחץ חיצוני באופן משמעותי, אולם במקביל הביע חשש שהלחץ הפנימי בתוך ישראל עשוי להפעיל השפעה על ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולדחוק בו להתייחס ברצינות רבה יותר למו"מ.
"האם זה משבש את העסקה? לא. אם כבר, זה צריך להוסיף דחיפות לסגירת השלב הסופי שבו אנחנו נמצאים, שכבר היינו בו," הוסיף בכיר אמריקאי נוסף, שמסר גם כי בכירים בממשל מתכננים לנהל שיחות אינטנסיביות במהלך 48 השעות הקרובות, במטרה להעריך אם ניתן עדיין להגיע להסכם בין הצדדים.
הצעת "Take it or leave it" צפויה להיכנס לתוקף בשבועות הקרובים, כשהיא מציבה את ישראל וחמאס בנקודת הכרעה משמעותית. האמריקאים מבקשים להפעיל לחץ מיידי על הצדדים לקבל את תנאי ההצעה, אך אם אלו יסרבו, המו"מ עשוי להסתיים ללא תוצאה, כשהמצב הביטחוני באזור יישאר מתוח.
כעת, נותר לראות האם ההצעה תתקבל והאם ניתן יהיה להבטיח הפסקת אש ושחרור חטופים, או שמא ייפסקו המגעים והמזרח התיכון יישאר בעימות ממושך נוסף.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים