יום ראשון, 24/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

אשפלוב/רבלי הגרסה הפרסית

אורז צימוקים וגזר עם קוביות בשר, תבשיל מהמם מהמטבח הפרסי של אמא

16:03 ,03/01/24
המטבח של שרה מיכאלי
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / אשפלוב/רבלי מהמטבח הפרסי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

אשפלוב/רבלי הגרסה הפרסית

אורז צימוקים וגזר עם קוביות בשר
מומלץ להשתמש באורז בסמטי (אם אין אז אורז יסמין)

הערות:
1. הכמות הינה לבישול של 1 ק"ג אורז
2.  על כל 2 כוסות אורז שמים 5 כפות מלח
3.  במקום תפוחי אדמה ניתן לרפד בפרוסות של כ- 2-3 בצלים בעובי של 1 ס"מ יוצא מהמם לא פחות!!!
4.  אפשרי גם בלי תפוחי אדמה או בצלים וכך האורז בתחתית יוצא שחום וקריספי, זה נקרא בון (טהדיג)

.5 תערובת הבשר והאורז צריכות להיות באותה טמפרטורה, כך שאם מכינים את תערובת הבשר יום לפני, יש לחמם אותה מעט כשמכינים את האורז

נדרש: מסננת לאורז
מגבת מטבח נקייה לכיסוי מכסה הסיר
סיר רחב ומכסה מתאים טפלון או נירוסטה

שלבי ההכנה מראש:
השריית האורז במי מלח רצוי כ- 8 שעות, אפשרי פחות אם אין זמן, לא פחות משעתיים, וזאת כדי שהמלח ייספג באורז.
מערבבים היטב ומניחים לספיגת המלח באורז

המצרכים:

5  כוסות אורז בסמטי נקי ושטוף
1 3/4 כוס שמן רגיל
1 ק"ג (או פחות) קוביות קטנות/בינוניות של בשר בקר או קוביות של שווארמה הודו שטופות ומסוננות ממים
1 חבילת צימוקים של 400 גר' נקיים ושטופים (אני משרה אותם כ 10 דקות במים ואח"כ מסננת, כדי שיתפחו)
3  בצלים בינוניים שטופים וקלופים ופרוסים לפלחים דקים
6 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים בעובי של 1 ס"מ בערך (לא דקים מידי ולא עבים מידי)
3 תפוחי אדמה בינוניים או 2-3 בצלים – מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ תלוי גם בגודל הסיר
1 כף קינמון
12.5 כפות מלח
3-4 כפות מיץ לימון משומר
1 כוס מים

אופן ההכנה:

.1 כ 8 שעות מראש משרים את האורז במי המלח, מערבבים ולאחר מכן מסננים את המים

מכינים את תערובת הבשר והגזר (אפשרי גם יום קודם):

.1  בסיר טיגון רחב מטגנים ב כ 1/2 כוס שמן את קוביות הבקר/שווארמה עד להשחמה. מוציאים לקערה.
2. באותו סיר טיגון מוסיפים עוד כחצי כוס שמן ואפילו קצת יותר, מחממים ומזהיבים את הבצלים.
3.  מוסיפים את רצועות הגזרים, מוסיפים עוד כרבע כוס מים ומבשלים/מטגנים עד שהגזרים מעט רכים.
4. מוסיפים את הקינמון והצימוקים השטופים ומערבבים היטב. מכבים הלהבה

ועכשיו להכנת האורז:

.1 בסיר רחב מרתיחים מים עד מעל מחצית גובה הסיר ומוסיפים כ 3-4 כפות מיץ לימון משומר, כך האורז יוצא לבן
.2 מביאים את המים לרתיחה על להבה גבוהה וכשהמים רותחים מוסיפים בזהירות את האורז
3. מבשלים את האורז חצי בישול, כ 7 דקות. מערבבים מידי פעם.
.4 מורידים מהלהבה ומסננים את האורז במסננת

5. מערבבים את תערובת הבשר עם האורז המסונן.

6. בסיר הרחב מייבשים היטב את טיפות המים שנשארו בסיר. מוסיפים כ 3/4 כוס שמן ומחממים אותו. מכבים הלהבה.7 מרפדים את הסיר עם השמן בפרוסות של תפוחי האדמה או בפרוסות הבצלים. 8 את האורז המסונן עם התערובת מחזירים לסיר המרופד, כאשר רצוי שהאורז לא ייגע בדפנות כדי שלא יידבק בבישול, אלא שהריכוז של האורז יהיה במרכז בצורת חרוט.9 יוצרים מעל האורז מס' חורים עם צדו ההפוך של כף או מזלג.10. בצד האורז שמים כ 1 כוס (האורז מתבשל באדים)11. מכסים את מכסה הסיר במגבת מטבח, כך שהסיר יהיה אטום בזמן הבישול באדים. (חשוב ששולי המגבת יהיו מקופלים מעל המכסה ולא פזורים בצידי הסיר מסוכן!) 12. מבשלים את האורז על להבה נמוכה במשך כשעה ורבע גג ומכבים הלהבה.13. משאירים את הסיר סגורעוד כרבע שעה עד לספיגת כל הנוזלים.

.14 בתיאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

3 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. חן הגיב:

    עוד מתכון מושלם מבית המטבח הפרסי שלנו

  2. אליה הגיב:

    הכי התחברתי למצרך ה 14 🙂

    1. אורה אליס הגיב:

      חחח, מתכון נהדר

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו