חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
משבר בגוש הימין? מקורבי בן גביר נגד ח"כ משה ארבל
סערה פוליטית: מקורבי השר בן גביר תוקפים את ח"כ משה ארבל מש"ס, מאשימים אותו בחנפנות לשמאל ויצירת סיכון ביטחוני בהתבטאויותיו.
מתיחות פוליטית חריפה נרשמת בין מפלגות הימין בעקבות התבטאויות של מקורבי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, נגד חבר הכנסת משה ארבל ממפלגת ש"ס. ההתבטאויות החריפות מעידות על קרע עמוק בתוך גוש הימין ומעלות שאלות לגבי יציבות הקואליציה.
בהודעה שפורסמה מטעם סביבת השר בן גביר, נמתחה ביקורת נוקבת על ח"כ ארבל: "חנפן השמאל הבלתי נלאה משה ארבל שמדוברר ע"י בן כספית והשמאל הקיצוני, פוזל מיום כניסתו לכנסת לתפקיד שופט עליון". ההאשמות כלפי ארבל לא הסתפקו בכך, והמשיכו: "הוא חנפן בלתי נלאה, לשמאל, לערבים, למערכת המשפט, ובמקרה של הר הבית גם לחמאס ולוואקף".
הביקורת על ארבל לא הסתכמה רק בהאשמות של חנופה לגורמים שונים, אלא גם כללה טענה חמורה לפיה התנהלותו של ארבל מהווה סיכון ביטחוני. לפי ההודעה, "עצם ההאשמה הקבועה שלו נגד יהודים, מייצרת סיכון ביטחוני". זוהי האשמה חמורה במיוחד, המייחסת לחבר כנסת מכהן אחריות עקיפה לסיכון ביטחוני.
ההודעה מסתיימת בביקורת על הפער בין ציפיות הבוחרים לבין התנהלותו של ארבל בכנסת: "מצביעי ש"ס בחרו ימין וקיבלו את משה מרץ ארבל". אמירה זו מרמזת על אכזבה מצד תומכי הימין מהתנהלותו של ארבל, ומציגה אותו כמי שמייצג עמדות שמאל קיצוני יותר מאשר את עמדות מפלגתו ובוחריו.
התבטאויות אלו מגיעות על רקע מתיחות מתמשכת בין מפלגות הימין השונות בקואליציה, ובמיוחד בין מפלגתו של בן גביר, עוצמה יהודית, לבין ש"ס בראשות אריה דרעי. המחלוקות נסובות סביב נושאים שונים, כולל מדיניות ביטחון, יחסי דת ומדינה, ועמדות בנוגע להר הבית.
ח"כ משה ארבל, שנמצא במוקד הביקורת, ידוע כדמות מורכבת בפוליטיקה הישראלית. מצד אחד, הוא חבר במפלגת ש"ס המזוהה עם הימין החרדי, ומצד שני, הוא מוכר בעמדותיו המתונות יחסית בנושאים מסוימים. התבטאויותיו בעבר בנושאי דת ומדינה, וביקורתו על מדיניות הממשלה בנושאים שונים, הובילו לעימותים עם גורמים אחרים בימין.
ההאשמה כי ארבל "פוזל" לתפקיד שופט עליון מרמזת על חשד לכך שהתנהלותו מונעת משיקולים אישיים ומרצון לרצות את מערכת המשפט. זוהי האשמה חמורה המטילה ספק ביושרתו ובמניעיו של חבר הכנסת.
מקורות פוליטיים מעריכים כי ההתקפה החריפה על ארבל עשויה להוביל להחרפת המתיחות בתוך הקואליציה. ח"כ (שם בדוי) ממפלגת האופוזיציה אמר בתגובה: "זוהי עדות נוספת לכאוס השורר בממשלה. במקום לטפל בבעיות האמיתיות של המדינה, הם עסוקים במלחמות פנימיות ובהאשמות הדדיות".
מנגד, תומכי בן גביר מצדיקים את ההתבטאויות. פעיל מרכזי בעוצמה יהודית, שביקש להישאר בעילום שם, אמר: "ארבל חצה את הקווים. הוא מתנהג כסוס טרויאני של השמאל בתוך מפלגה ימנית. חובתנו לחשוף את האמת".
בש"ס הגיבו בזעם להאשמות. מקור בכיר במפלגה אמר: "ההתקפה על ארבל היא התקפה על ש"ס כולה. אנחנו דוחים את ההאשמות מכל וכל ועומדים מאחורי חבר הכנסת ארבל". עם זאת, גורמים אחרים במפלגה הביעו מורת רוח מהתנהלותו של ארבל, אם כי בצורה מתונה יותר.
הסערה הפוליטית הנוכחית מדגישה את המתחים הפנימיים בגוש הימין ואת האתגרים העומדים בפני הקואליציה בשמירה על אחדות השורות. היא גם מעלה שאלות לגבי גבולות השיח הפוליטי ומידת הלגיטימיות של האשמות חמורות כאלה בין שותפים קואליציוניים.
בימים הקרובים צפויים דיונים אינטנסיביים בתוך מפלגות הקואליציה בניסיון להרגיע את הרוחות ולמנוע הסלמה נוספת. עם זאת, מומחים פוליטיים מעריכים כי המתיחות תמשיך ללוות את הקואליציה, במיוחד לאור האתגרים הרבים העומדים בפניה בתחומי הביטחון, הכלכלה והחברה.
בינתיים, הציבור הישראלי עוקב בדאגה אחר ההתפתחויות, כאשר רבים מביעים תסכול מהעיסוק במאבקים פנימיים על חשבון טיפול בסוגיות הבוערות על סדר היום הלאומי. נותר לראות כיצד יתפתחו היחסים בין מרכיבי הקואליציה בעקבות סערה זו, ואיזו השפעה תהיה לכך על תפקודה של הממשלה בטווח הארוך.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים