חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
חוק ההסדרים לשנת התקציב 2025 אושר סופית בכנסת
מליאת הכנסת אישרה את חוק ההסדרים לשנת 2025, הכולל שינויים במיסוי, ביטוח לאומי, שכר במגזר הציבורי ודיגיטציה, לצד תמיכה במשרתי המילואים

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק להשגת יעדי התקציב וליישום המדיניות הכלכלית לשנת התקציב 2025 (תיקוני חקיקה), התשפ"ה2025. ההצבעה הסתיימה ברוב של 63 חברי כנסת שתמכו בהצעה, מול 50 שהתנגדו.
החוק כולל שורה של תיקונים בחוקים שונים שנועדו ליישם את יעדי התקציב ואת המדיניות הכלכלית לשנה הקרובה. בין השינויים המרכזיים כלולים תיקונים בנושאי גבייה, מסים, ביטוח לאומי, גמלאות, תכנון ובנייה, תשתיות ביוב, שירות התעסוקה, חברות ממשלתיות, וכן הפחתה והקפאה של דמי ההבראה בשנת 2025. בנוסף, החוק קובע הפחתת שכר לעובדי המגזר הציבורי בשנים 2025-2026.
עוד נקבעו תיקונים הקשורים לדיגיטציה של חשבוניות מס, שינוי מודל החשבוניות הפיקטיביות, מתן אפשרות להמצאת דרישת תשלום חוב באמצעות מערכת ההזדהות הלאומית, והצמדת הפנסיה התקציבית של נושאי משרה ברשויות השלטון והרשויות המקומיות למדד המחירים לצרכן. כמו כן, מדרגת הגבייה הנמוכה של דמי הביטוח הלאומי תוצמד למדד המחירים לצרכן למשך שלוש שנים, במקום לשכר הממוצע במשק.
מטרת החוק, כפי שנכתבה בנוסח שאושר, היא: "לחזק את הצמיחה במשק ובכלל זה את הצמיחה לנפש, להגדיל את התעסוקה והפריון, לייעל את המגזר הציבורי ואת מתן השירותים שמעניקים גופים ציבוריים, ולצמצם את הנטל הרגולטורי, הכול בהתאם ליעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת 2025".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס לאישור החוק ואמר: "אנחנו נותנים מענה לכל הצרכים בחזית ובעורף, עוטפים את המילואימניקים בהיקפים חסרי תקדים כי מגיע להם. מי שמשרת – מקבל. אנחנו מנווטים את הכלכלה הישראלית בתקופת מלחמה הארוכה והיקרה ביותר בתולדותיה, ובניגוד לקשקשת שלכם – המציאות מדברת. הכלכלה הישראלית חזקה ואיתנה. התקציב כולל סכומי עתק למשרתי מילואים, לשיקום הדרום והצפון, כספים טובים וחשובים".
מליאת הכנסת אישרה את הסמכת ועדת הכנסת לבחירת נציג הכנסת בוועדה למינוי נציב תלונות הציבור על שופטים
במהלך הישיבה אישרה מליאת הכנסת את הסמכת ועדת הכנסת לבחירת נציג הכנסת בוועדה לבחירת נציב תלונות הציבור על שופטים, בהתאם לסעיף 3א לחוק נציב תלונות הציבור על שופטים, התשס"ב-2002. ההחלטה התקבלה בתמיכת 58 חברי כנסת, מול 45 שהתנגדו.
הדיונים בנוגע לאישור ההסמכה לוו במחלוקות בין חברי הכנסת, אך בסופו של דבר ההחלטה התקבלה ברוב קולות. אישור זה מהווה שלב משמעותי בהליך בחירת נציג הכנסת, אשר ייקח חלק בהחלטות הנוגעות לנציב תלונות הציבור על שופטים.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים