חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
זו התוצאה של העימותים בסוריה וכנראה שזו רק יריית הפתיחה
עיתונאי סורי טוען: ההתערבות בסווידא גרמה לאבדות כבדות, קרע בחברה, פגיעה ביוקרה הסורית וכניעה מול ישראל כל זה ללא הישגים.

העיתונאי הסורי פרסם הבוקר ניתוח קשה על הקרב בסווידא (סווידא), שבו, לדבריו, ההחלטה של ממשלת דמשק להתערב צבאית נגמרה בכישלון צורב עם השלכות קשות הן על המרחב הפנימי והן בזירה הבינלאומית.
התקיפה גבתה מחיר אנושי כבד: "אובדן מספר רב של אנשי צבא ואזרחים", כותב העיתונאי, ותוצאותיה מתבטאות בעוינות גוברת כלפי העדה הדרוזית, שלה הייתה אמון חלקי עם המשטר. מהלכים אלו יוצרים חוסר אמון בין חלקים שלמים מהעם למדינה, וההשלכות נראות בבירור בקרב הקהילות הסוריות, ש"עיקרו עשוי להימשך עד יום הדין".
על פי הדיווח, הממשלה נאלצה להסכים להסכם "משפיל", שממנו נסוגו מסווידא מבלי להבטיח הישגים משמעותיים. נכתב: "שילוב המחוז במדינה כבר היה קיים לפני הקרב" כלומר, התערבות דמשק הייתה מיותרת במובן זה.
לא רק איבדה הממשלה אמון בדרוזים היא גם השיגה "הבאת ישראל להתערבות בוטה". בעקבות הקרב, צה"ל תקף מטרות כמו ארמון הנשיא והמטה הכללי, מה שהביא לסנטור סורי לכך "פגיעה קשה בכבוד המדינה ובהתייחסות אליה מצד הסורים" והחרפת חוסר האמון מצד קהילות ומדינות, שנחשבו ל"שותפים" בשיקום המדינה.
ישראל, מצדה, טענה להגנת העדה הדרוזית ולמניעת "כוחות משטריים ממזרח לשטח Golan לשלוט" וסומן כגורם שהלחץ עליו את דמשק לסגת. עיתונאים בינלאומיים דיווחו על לפחות 169-300 הרוגים בעימותים בדרוזים וציבורים אזרחיים .
העיתונאי מתייחס גם לטענות חמורות על "טבח והפרות מבישים נגד אזרחים", מה שמתווה תשתית ל"הצגה באור שלילי מאוד" של המשטר בעיני העולם. כתוצאה מכך, סירובם של גורמים בינלאומיים תמימים כמו האו"ם, ארה״ב ואיחוד אירופי לסבר להם אמון לחלוטין, והארכת הסנקציות האמריקאיות כל אלו התחזקו.
הדיווח מוסיף כי בעקבות האירועים, אף אדם סביר כיום לא מצפה שה־SDF (כוחות דמוקרטיים בצפון־מזרח) יצטרפו לממשל המרכזי מה שמעיד על קרע אף גדול יותר בין המרכז לפריפריה.
העיתונאי גורס כי "הממשלה פעלה מתוך פזיזות וטיפשות פוליטית" וללא תועלת ממשית. הוא מדגיש כי הייתה זו מהלך שגרם ללבה לשתוק, ולמעשה ולמעשה רק חיזק את הכוחות הקיצוניים והתבסס את הדיכוי בדרוזים ללא סיכוי להשיג הסדרה.
לפי דיווחים ממקורות בינלאומיים, ביום ג הודגש הסכם שביתת נשק בסווידא, שיזם דמשק עם נציגי הדרוזים והוביל לסילוק כוחות סוריים מהעיר . עם זאת, חרף ההסכם, דווח על מעשי אלימות בשטח ובעיקר הפרות שביתת הנשק, להעביר תחושה של חוסר צדק והמשך מתיחות .
במקביל, ישראל חיזקה את מעורבותה הצבאית: מטחי טילים על מטרות ממשלתיות כולל מטה הביטחון ודמשק והצהרות על המשך ההגנה על הדרוזים. שר הביטחון קץ הזהיר כי "הפגיעה הבלתי רצויה תימשך" אם לא יילקח הפסקה מלאה לשימוש צבאי בדרוזים .
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים