יום שני, 07/04/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » צבא וביטחון

לקראת הסלמה? דיווח: ארה"ב העבירה לישראל סוללות נוספות ליירוט

דיווח בערוץ סעודי: ארה"ב העבירה לישראל שתי סוללות פטריוט וסוללת THAAD ליירוט טילים, על רקע המתיחות עם איראן והחות'ים בתימן.

09:08 ,06/04/25
Karolis Kavolelis / שאטרסטוק
קרדיט: Karolis Kavolelis / שאטרסטוק
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

ערוץ אלחדת' הסעודי דיווח ממקורותיו כי ארצות הברית העבירה לישראל שתי סוללות פטריוט וסוללת THAAD ליירוט טילים. הדיווח מגיע על רקע מתיחות גוברת באזור, כאשר איראן ושלוחותיה מאיימים על ישראל וארצות הברית נוקטת בפעולות צבאיות נגד המורדים החות'ים בתימן.

הדיווח של הערוץ הפרו-סעודי אלערביה אלחדת' מגיע יום לאחר שדווח כי מטוס מטען אמריקני מסוג C5 סופר גלקסי, הגדול ביותר בצי האמריקני, נחת בבסיס נבטים של חיל האוויר הישראלי ושהה שם במשך כשמונה שעות לפני שעזב. נחיתת המטוס והדיווחים על העברת הסוללות נוספות מתרחשים על רקע המתיחות הגוברת בין ישראל לאיראן.

מערכת THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) היא מערכת ניידת להגנה מרחבית בגובה רב, שדומה ביכולותיה למערכת החץ הישראלית. למערכת המתקדמת יש יכולות ייחודיות ליירוט טילים גם מחוץ לאטמוספרה, והיא עושה שימוש באנרגיה קִינֵטִית (אנרגיית תנועה) כדי ליירט טילים בליסטיים. המערכת מתוכננת לכוון לעבר חלקים שונים בנתיב הטיל של האויב, וכן להתמודד עם איומים אחרים.

לפי דיווח ב-Ynet, העברת הסוללה הראשונה בחודשים האחרונים נעשתה לבקשת ישראל מהאמריקנים, וזאת גם במטרה להקרין עוצמה באמצעות שליחת נכסים צבאיים נוספים לאזור המתוח. הסוללה מופעלת בארץ על-ידי חיילים אמריקנים בלבד, כאשר לפי דיווחים בתקשורת בארצות הברית מספרם עומד על כ-100 חיילים.

העברת הסוללות הנוספות לישראל מתרחשת על רקע מספר התפתחויות אזוריות משמעותיות. ראשית, ארצות הברית מנהלת מבצע צבאי בתימן נגד המורדים החות'ים, שמתקיפים ספינות בים האדום ומשגרים טילים לעבר ישראל מאז תחילת המלחמה בעזה.

במקביל, הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ איים לאחרונה לתקוף את מתקני הגרעין באיראן אם טהראן לא תקיים משא ומתן על תוכנית הגרעין שלה. איומים אלה, יחד עם המתיחות המתמשכת בין ישראל לאיראן, מגבירים את החשש מהסלמה אפשרית באזור.

בחודש אוקטובר האחרון, כאשר הגיעה הסוללה הראשונה לישראל, שכבר הספיקה מאז ליירט מספר טילים ששוגרו מתימן, התייחס לחשיבות המהלך מפקד מערך ההגנה האווירית לשעבר, תא"ל צביקה חיימוביץ'. בראיון לווינט הוא הסביר: "המערכת מקבילה לחץ הישראלית, היא לא באה להוסיף עוד שכבת הגנה או להחליף מערכת קיימת. היא מנסה לייצר עוד כוח אש ובסוף כל סוללה כזו מגיעה עם עשרות טילים, שמוסיפים כוח אש משמעותי."

חיימוביץ' הוסיף והתייחס לאיום ההולך וגובר: "ראינו במטח האחרון כ-200 מיירטים, אחרי שבאפריל היו כ-100, אז נניח שבפעם הבאה זה יהיה יותר, ולכן תוספת כזו נותנת עוד הזדמנויות ומגדילה את היכולת שלך להגן מול התרחישים העצימים של איראן".

הבאת סוללות נוספות לישראל מדגישה את שיתוף הפעולה הביטחוני ההדוק בין ישראל לארצות הברית, במיוחד בתחום ההגנה האווירית. מדובר במהלך שמשקף את המחויבות האמריקאית לביטחון ישראל בעת משבר, ובמקביל מעביר מסר של הרתעה לאיראן ולשלוחותיה באזור.

מומחים צבאיים מעריכים כי הצבת סוללות נוספות בישראל נועדה להתמודד עם התרחיש של מתקפה איראנית נרחבת, שבה עשויים להיות משוגרים מאות טילים לעבר ישראל במקביל. תוספת הסוללות מחזקת משמעותית את היכולת להתמודד עם איום מסוג זה, הן מבחינה מבצעית והן מבחינת המלאי הזמין של טילי יירוט.

יש לציין כי הסוללות האמריקאיות משתלבות במערך ההגנה האווירית הרב-שכבתי של ישראל, הכולל את מערכות החץ, שרביט קסמים וכיפת ברזל. שילוב זה מאפשר מענה למגוון איומים, החל מרקטות קצרות טווח ועד טילים בליסטיים המשוגרים ממרחק רב.

גורמים רשמיים בישראל ובארצות הברית נמנעו עד כה מלאשר או להכחיש באופן רשמי את הדיווחים על הגעת הסוללות הנוספות, אך ההערכה היא כי המהלך משקף את ההיערכות המשותפת של שתי המדינות לקראת אפשרות של הסלמה אזורית בעתיד הקרוב.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של מיכאל גמליאל
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו