יום ראשון, 08/09/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

עוגת תפוחים עם בצק עלים

עוגת תפוחים עם בצק עלים סמדר יפרח

00:49 ,13/07/23
סמדר יפרח
קרדיט: סמדר יפרח / עוגת תפוחים עם בצק עלים
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים: בצק עלים ,1 כוס סוכר לבן/חום, 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית אגוז מוסקט, 12 תפוחי עץ , מעט מיץ לימון 1/2 מלון חתוך לקוביות – לא חובה, מעט קמח, 1 ביצה להברשה, אבקת סוכר. לסירופ: 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר, מיץ מחצי לימון סחוט.
אופן ההכנה:
את התפוחי עץ אני מקלפת וחותכת לפרוסות, שמה בקערה עם מים עם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו, מסננת ושוטפת היטב.
אני שמה במחבת את התפוחים והמלון ומערבבת מעט, אני מוסיפה 1 כוס סוכר, קינמון ואגוז מוסקט ומערבבת, אני מבשלת על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים מעט.
אני מפזרת מעט קמח על משטח העבודה ופותחת את הבצק העלים וחותכת לחצי, (חצי אחד אני שמה בצד), אני מרדדת מעט מניחה צלחת הפוכה על הבצק, וחותכת מסביב לצלחת (אני חותכת את הבצק עם צלחת שמעט יותר גדולה מהתבנית האפייה) אני שמה את הבצק בתבנית האפייה ודוקרת את הבצק בעזרת מזלג, מכניסה לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ואופה כ-10 דקות, אני מרדדת מעט את החצי השני של הבצק וחותכת לרצועות שוות, אני מוציאה את התבנית מהתנור וממלאה בתפוחים המבושלים ומיישרת.
אני שמה רצועות בצק מעל התבנית אחד ליד השני, אני מסובבת את התבנית חצי סיבוב, ושמה מעל רצועת בצק ומשחילה בין הרצועות אחד מלמעלה ואחד מלמטה, אני שמה עוד רצועת בצק ומשחילה בין הרצועות בצד הנגדי של הרצועה הקודמת, וכך אני ממשיכה להשחיל את שאר הרצועות, אני גוזרת את עודף הבצק מסביב לתבנית האפייה, אני מכניסה פנימה את הבצק מסביב, אני מורחת ביצה, ומכניסה לתנור שחומם מראש ואופה כ-30 דקות, עד לצבע זהוב פה.
סירופ: אני שמה סיר קטן על להבה בינונית ומוסיפה 1/2 כוס מים, 1 כוס סוכר ומיץ לימון, מערבת מעט ומביאה לרתיחה, מנמיכה את הלהבה ומבשלת כ-10 דקות, ומניחה בצד שיתקרר מעט, כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור אני מורחת סירופ בנדיבות, ומפזרת מעל אבקת סוכר.
כך טעים שלא תפסיקו לנשנש
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה,תודה רבה

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח /

קרדיט: סמדר יפרח

קרדיט: סמדר יפרח

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

25 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. כרמלית הגיב:

    וואו חייבת להכין❤️ אלופה❤️❤️❤️

  2. שירה הגיב:

    המתכון נראה פשוט וקל להכנה אבל בו זמנית גם עשיר ומורכב בטעמים. שילוב של תפוחים טריים, בצק עלים פריך וסירופ תאנים מתוק – וואו, נשמע ממש מיוחד!

  3. חני נווה הגיב:

    וואו הכנתי לשבת ויצא מושלם וטעים👏👏👏אין על המתכונים שלך🔝 אלופה ברמות על❤️❤️❤️

  4. שלומית בן אדרת הגיב:

    וואו אהבתי👏👏👏מתכון קל וטעים יאמי💥💥💥💥💥

  5. רון גג הגיב:

    זה נראה נהדר רק לא הצלחתי להבין 12 תפוחים… זה לא ההמון מה גודל התבנית?
    תודה

    1. Smadar Ifrach הגיב:

      תבנית עגולה בקוטר 22 אם אתה רוצה עוגה יותר גדולה תוסיף תפוחים💥💥💥

    2. Smadar Ifrach הגיב:

      כזה תפוחים מבושלים הכל מצטמצם ולכן 12 תפוחים זה לא המון💥💥💥

  6. Elior Azulay הגיב:

    וואו אליפות וטעים מאוד❤️אני נהנתי מהעוגה הזאת❤️❤️❤️

  7. טובה שאולי הגיב:

    אלופה👏👏👏

  8. Abraham Ifrach הגיב:

    אין על המתכונים דרישתי מכינה❤️❤️❤️❤️אני נהנה מזה❤️❤️❤️

  9. yoceved roe הגיב:

    עוקבת אחיך תמיד❤️❤️❤️אלופה ברמות על❤️❤️❤️

  10. ran gadi הגיב:

    אני עוקב אחריך בפייסבוק ו יוטיוב, ממש אלופה תודה רבה🔝

  11. Avi Bebber הגיב:

    וואו חייב להכין, אפתיע את אישתי💥תודה אלופה💥💥💥💥🔝

  12. סיגל דוד הגיב:

    אהבתי מעולה💥

  13. יונית חן הגיב:

    ואוו מושלם💥💥💥

  14. יעל הגיב:

    באמת שנראה טוב רק אני חושבת שההגשה שלה מסובכת. איך את חותכת אותה לפרוסות?

    1. Smadar Ifrach הגיב:

      תודה💥חותחת לפרוסות כמו עוגה רגילה, רק בזהירות ובעדינות💥מאוד טעימה💥

  15. מזל לולו הגיב:

    וואו מתכון קל והרבה יצירה יפה❤️חולה על עוגות תפוחים❤️❤️❤️

  16. יפה הגיב:

    זה ניקרא מתכון אומנות

  17. אתי תורג׳מן הגיב:

    אלופה כמה אני אוהבת אותך את לא יודעת❤️❤️❤️שבת שלום נשמה💥💥💥💥💥

  18. ויויאן הגיב:

    וואו אלופה ברמות על🔝חולה על עוגות תפוחים❤️

  19. יעל הגיב:

    נראה מקצועי מאוד שבת שלום

  20. שירלי יגאל הגיב:

    באת לי בול לכבוד השבת והאורחים החשובים שלי.תודה רבה

  21. עוקבת הגיב:

    אלופה💥💥💥💥💥

  22. אפי הרנוי הגיב:

    אוי זה מעולה !!! תודה רבה

כתבות נוספות של סמדר יפרח
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו