חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
עוגת תפוחים עם בצק עלים
עוגת תפוחים עם בצק עלים סמדר יפרח
מצרכים: בצק עלים ,1 כוס סוכר לבן/חום, 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית אגוז מוסקט, 12 תפוחי עץ , מעט מיץ לימון 1/2 מלון חתוך לקוביות – לא חובה, מעט קמח, 1 ביצה להברשה, אבקת סוכר. לסירופ: 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר, מיץ מחצי לימון סחוט.
אופן ההכנה:
את התפוחי עץ אני מקלפת וחותכת לפרוסות, שמה בקערה עם מים עם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו, מסננת ושוטפת היטב.
אני שמה במחבת את התפוחים והמלון ומערבבת מעט, אני מוסיפה 1 כוס סוכר, קינמון ואגוז מוסקט ומערבבת, אני מבשלת על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים מעט.
אני מפזרת מעט קמח על משטח העבודה ופותחת את הבצק העלים וחותכת לחצי, (חצי אחד אני שמה בצד), אני מרדדת מעט מניחה צלחת הפוכה על הבצק, וחותכת מסביב לצלחת (אני חותכת את הבצק עם צלחת שמעט יותר גדולה מהתבנית האפייה) אני שמה את הבצק בתבנית האפייה ודוקרת את הבצק בעזרת מזלג, מכניסה לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ואופה כ-10 דקות, אני מרדדת מעט את החצי השני של הבצק וחותכת לרצועות שוות, אני מוציאה את התבנית מהתנור וממלאה בתפוחים המבושלים ומיישרת.
אני שמה רצועות בצק מעל התבנית אחד ליד השני, אני מסובבת את התבנית חצי סיבוב, ושמה מעל רצועת בצק ומשחילה בין הרצועות אחד מלמעלה ואחד מלמטה, אני שמה עוד רצועת בצק ומשחילה בין הרצועות בצד הנגדי של הרצועה הקודמת, וכך אני ממשיכה להשחיל את שאר הרצועות, אני גוזרת את עודף הבצק מסביב לתבנית האפייה, אני מכניסה פנימה את הבצק מסביב, אני מורחת ביצה, ומכניסה לתנור שחומם מראש ואופה כ-30 דקות, עד לצבע זהוב פה.
סירופ: אני שמה סיר קטן על להבה בינונית ומוסיפה 1/2 כוס מים, 1 כוס סוכר ומיץ לימון, מערבת מעט ומביאה לרתיחה, מנמיכה את הלהבה ומבשלת כ-10 דקות, ומניחה בצד שיתקרר מעט, כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור אני מורחת סירופ בנדיבות, ומפזרת מעל אבקת סוכר.
כך טעים שלא תפסיקו לנשנש
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה,תודה רבה
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח /
קרדיט: סמדר יפרח
קרדיט: סמדר יפרח
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
וואו חייבת להכין❤️ אלופה❤️❤️❤️
המתכון נראה פשוט וקל להכנה אבל בו זמנית גם עשיר ומורכב בטעמים. שילוב של תפוחים טריים, בצק עלים פריך וסירופ תאנים מתוק – וואו, נשמע ממש מיוחד!
וואו הכנתי לשבת ויצא מושלם וטעים👏👏👏אין על המתכונים שלך🔝 אלופה ברמות על❤️❤️❤️
וואו אהבתי👏👏👏מתכון קל וטעים יאמי💥💥💥💥💥
זה נראה נהדר רק לא הצלחתי להבין 12 תפוחים… זה לא ההמון מה גודל התבנית?
תודה
תבנית עגולה בקוטר 22 אם אתה רוצה עוגה יותר גדולה תוסיף תפוחים💥💥💥
כזה תפוחים מבושלים הכל מצטמצם ולכן 12 תפוחים זה לא המון💥💥💥
וואו אליפות וטעים מאוד❤️אני נהנתי מהעוגה הזאת❤️❤️❤️
אלופה👏👏👏
אין על המתכונים דרישתי מכינה❤️❤️❤️❤️אני נהנה מזה❤️❤️❤️
עוקבת אחיך תמיד❤️❤️❤️אלופה ברמות על❤️❤️❤️
אני עוקב אחריך בפייסבוק ו יוטיוב, ממש אלופה תודה רבה🔝
וואו חייב להכין, אפתיע את אישתי💥תודה אלופה💥💥💥💥🔝
אהבתי מעולה💥
ואוו מושלם💥💥💥
באמת שנראה טוב רק אני חושבת שההגשה שלה מסובכת. איך את חותכת אותה לפרוסות?
תודה💥חותחת לפרוסות כמו עוגה רגילה, רק בזהירות ובעדינות💥מאוד טעימה💥
וואו מתכון קל והרבה יצירה יפה❤️חולה על עוגות תפוחים❤️❤️❤️
זה ניקרא מתכון אומנות
אלופה כמה אני אוהבת אותך את לא יודעת❤️❤️❤️שבת שלום נשמה💥💥💥💥💥
וואו אלופה ברמות על🔝חולה על עוגות תפוחים❤️
נראה מקצועי מאוד שבת שלום
באת לי בול לכבוד השבת והאורחים החשובים שלי.תודה רבה
אלופה💥💥💥💥💥
אוי זה מעולה !!! תודה רבה