חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
בית המשפט קבע: דירת הבעל תחולק בין בני הזוג למרות הסכם ממון
בית המשפט המחוזי בחיפה פסק בדעת רוב כי דירת מגוריו של הבעל תחולק בין בני הזוג, על אף הסכם ממון שנחתם טרם הנישואין, לאחר שהתגלה שיתוף כלכלי
בית המשפט המחוזי בחיפה פסק בדעת רוב כי דירת מגוריו של הבעל תחולק בין בני הזוג, על אף הסכם ממון שנחתם טרם הנישואין, לאחר שהתגלה שיתוף כלכלי ברור לאורך שנות הנישואין. המקרה נידון עקב ערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי ע"י הגבר לאחר הפסיקה שקיבל בבית המשפט לענייני משפחה
בפסק דין שניתן על ידי הרכב השופטים של בית המשפט המחוזי בחיפה, הוחלט ברוב דעות לחלק את הדירה שנרכשה על ידי הבעל טרם הנישואין בין בני הזוג שהתגרשו לאחר 25 שנות נישואין. מדובר בהחלטה משמעותית, שכן בני הזוג חתמו על הסכם ממון שקבע במפורש כי הדירה תישאר בבעלותו הבלעדית של הבעל, אך הסכם זה מעולם לא אושר על ידי ערכאה משפטית.
פרטי המקרה
בני הזוג נישאו בשנת 1995, לאחר שהבעל רכש דירה ב-1992. לפני החתונה החתים הבעל את אשתו המיועדת על הסכם ממון שהבטיח כי הדירה תישאר ברשותו, ללא חלוקה במקרה של פרידה. במהלך הנישואין התגוררו בני הזוג בדירה זו במשך 12 שנים, עד שבשנת 2007 רכשו יחד בית משותף.
כאשר בני הזוג התגרשו בשנת 2021, האישה טענה כי יש לחלק את הדירה על פי עקרונות השיתוף הכלכלי, בעוד שהבעל טען כי הסכם הממון מחייב ואין לחלק את הנכס. בית המשפט לענייני משפחה בקריות קיבל את עמדת האישה, והורה על תשלום מחצית משווי הדירה לבעלת לשעבר.
ההכרעה בבית המשפט המחוזי
הבעל ערער לבית המשפט המחוזי בחיפה, אך בדעת רוב, השופטים סארי ג'יוסי ועפרה אטיאס קבעו כי ההסכם, אשר לא אושר בערכאה משפטית, אינו תקף. השופטים קבעו כי תקופת הנישואין הארוכה והחיים המשותפים בדירה מעידים על כוונת שיתוף כלכלי, וכי לבני הזוג הייתה כוונה משותפת לנהוג בנכס באופן שוויוני. זאת למרות העובדה שההסכם קבע אחרת.
השופטת אטיאס, שכתבה את מרבית פסק הדין, נימקה את ההחלטה בכך שהחיים המשותפים והתשלום המשותף על המשכנתא מהווים ראיה לכוונת השיתוף. השופט ניצן סילמן, שהחזיק בדעת מיעוט, טען כי הסכם הממון מבטא בבירור את רצונו של הבעל לשמור על בעלות בלעדית על הדירה, גם אם הוא לא אושר.
ההשלכות של פסק הדין
בסופו של דבר, בית המשפט המחוזי אישר את פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה והורה על חלוקת הדירה בין בני הזוג, כאשר הבעל נדרש לשלם לאשתו לשעבר 550 אלף שקלים מחצית משווי הדירה. בנוסף, חויב הבעל בהוצאות משפט בסך 7,500 שקלים.
פסק הדין מדגיש את חשיבותו של תיקוף הסכמי ממון בערכאה שיפוטית, שכן היעדר אישור עלול להוביל לזניחת ההסכם במקרה של מחלוקת משפטית.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
למה לשים תמנות של נשים עם מחשוף באתר חרדי???????? איך אתם מאפשרים זאת
בדיוק זה העוקץ באתר הזו.
שכל אחד יכול להביע את עצמו בצורה שלו ללא אינטרסים של בעלי האתר