יום שישי, 04/10/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » צבא וביטחון

נתניהו בהערכת מצב: אנו לקראת מערכה רחבה מול חיזבאללה

נתניהו הורה לצה"ל להיערך למערכה רחבה בלבנון, עקב הירי המתמשך לצפון וכישלון המגעים. התושבים תומכים במהלך.

09:02 ,15/09/24
עמוס בן גרשום /לע
קרדיט: עמוס בן גרשום /לע"מ
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

בדיון ביטחוני שהתנהל בימים האחרונים, הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו את צה"ל להיערך למערכה רחבה יותר מול ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון. ההוראה מגיעה על רקע המשך הירי לעבר יישובי הצפון ועל רקע כישלון המגעים הדיפלומטיים בתיווך ארצות הברית. נתניהו התבטא בישיבה כי "המצב בצפון לא יכול להימשך, אנחנו צריכים לשנות את המאזן, וחייבים להחזיר את התושבים הביתה".

הירי המתמשך מצד חיזבאללה לעבר יישובים בצפון הארץ יצר תחושת חוסר ביטחון מתמשכת בקרב התושבים, מה שהוביל לדיונים ביטחוניים רבים בממשלה ובצה"ל. ראש הממשלה הצהיר כי על מנת לשנות את המצב הנוכחי ולהשיב את התושבים לבתיהם, יש צורך בשינוי במאזן הכוחות מול חיזבאללה. לדבריו, "זה לא ייעשה ללא שינוי המאזן מול חיזבאללה. צה"ל צריך להיערך למערכה רחבה בלבנון".

החלטת ראש הממשלה נובעת, בין היתר, מהערכת המצב של גורמי הביטחון, שהביעו בישיבה תחושה כי סיכויי ההצלחה של מגעים דיפלומטיים עם חיזבאללה הינם אפסיים. אחד מהבכירים אמר: "מה הסיכוי שנסראללה יסכים להתפרק מנשקו עד הליטאני? זה חלום באסמפיה". ההבנה במערכת הביטחון היא כי נדרשת פעולה צבאית רחבה שתוכל להשיב את השקט לצפון הארץ.

תושבי הצפון, שנמצאים בקו האש הישיר של הירי, הביעו תמיכה בהחלטה של ראש הממשלה להרחיב את הפעילות הצבאית בלבנון. עמית סופר, ראש המועצה האזורית מרום הגליל, אמר בתגובה לפרסומים: "אחרי כמעט שנה של לחימה בצפון, בפעם הראשונה אנחנו שומעים שראש הממשלה מבקש להרחיב את התקיפות בלבנון. אנחנו תומכים בכל נוסחה שתביא ביטחון לצפון תחזיר את התושבים ותרחיק את המחבלים מקו הגבול. אני מאמין שרק ריסוק האויב יביא שקט כזה".

תושבי הצפון, שחלקם עזבו את בתיהם בעקבות המצב הביטחוני, מצפים לשוב לבתיהם בבטחה. אך במקביל, רבים מהם הביעו אכזבה מהמצב המתמשך וחוסר המעש של הממשלה. הם מבקשים לראות לא רק הבטחות אלא גם תוצאות בשטח שיביאו לסיום הירי והאיום המתמשך.

בזמן שהדיונים בצמרת הישראלית עוסקים בהרחבת הפעילות הצבאית, גם בצד הלבנוני הגיבו להצהרות הישראליות. סגנו של מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, נעים קאסם, הבהיר כי אין לחיזבאללה כוונה ליזום מלחמה חדשה עם ישראל, אך הדגיש כי "הרחבת התוקפנות מצד ישראל תיענה בתגובה". לדבריו, "אם תהיה מלחמה, ייגרם נזק עצום לשתי המדינות – לישראל וללבנון".

הצהרות אלו מחדדות את המתח הקיים בגבול הצפוני, כאשר שני הצדדים נוקטים בגישה של עימות פוטנציאלי אך אינם מעוניינים בהסלמה ישירה. עם זאת, כל אירוע נוסף עלול להצית התלקחות שלא ניתן יהיה לשלוט בה.

בממשלה ובצה"ל שוקלים את ההשלכות של מערכה רחבה יותר בצפון, תוך שמירה על חוסר ודאות בנוגע לתוצאותיה. הרחבת הלחימה עשויה להשיג את המטרה של השבת השקט לצפון, אך היא גם טומנת בחובה סיכונים כבדים.

פעולה צבאית נגד חיזבאללה אינה דומה ללחימה מול ארגונים אחרים בעזה. חיזבאללה, הנתמך ישירות על ידי איראן, מחזיק במערך טילים מתקדם ובכוח צבאי מאומן היטב. כל פעולה נגדו עלולה לגרור תגובה חריפה ואף הסלמה רחבת היקף שתכלול את כל הגזרה הצפונית.

ממשלת ישראל מבינה את הסיכונים הללו אך נערכת אליהם מראש. ההבנה במערכת הביטחון היא שאין ברירה אלא לפעול כדי לשנות את המציאות בגבול הצפון, שכן כל המשך של המצב הנוכחי יגרור נזק מתמשך הן לתושבים והן לביטחון הלאומי של ישראל.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של אוריה ליבוביץ
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו