שבת, 05/10/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » פוליטי

שוב מתקפל: רוטמן מציג שינויים במתווה הרכב ועדת השופטים

יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן הציג שינויים נוספים ומקלים אך מובילי המחאה אמרו בתגובה ""רוטמן מציע לבצע פיגוע בתוך בית המשפט העליון"

20:58 ,19/03/23
דוברות הכנסת
קרדיט: דוברות הכנסת
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן מציג את השינויים החדשים בהרכב הוועדה למינוי שופטים שבמסגרת רפורמת המשפטים שלו.

"ההסדרים הללו מטרתם שכמה יותר אנשים בישראל ירגישו שביהמ"ש העליון הוא שלהם ולכן הבאנו את הגיוון הגיוון של הסיעות, גיוון בין קואליציה לבין אופוזיציה וגם את הנושא שאפשר למנות ללא הווטו של השופטים, כפי שהיה כיום. לא ניתן לחיות עם מציאות של בית משפט שמחזיק כ"כ הרבה סמכויות, שמשכפל עצמו ומייצר לנו שיבוטים של תפיסות עולם. עם כלל ההסדרים הצלחנו לרבע את המעגל, כך שהעם יוכל לבחור את השופטים אבל מאידך כוח פוליטי מזדמן לא יוכל להשתלט על בית המשפט"

הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישונה במקום 9 יהיו 11 חברי ועדה ובעצם יהיו פה 2 ועדות למעשה, או מעין ועדה עם הרכב מתחלף.
הוועדה למינוי שופטים לעליון הוועדה הראשית תדון בכל הנושאים שעל הפרק של הוועדה ובמינויים לעליון, והרכבה: 3 שופטים של העליון נשיא עליון ועוד 2. 3 שרים מ-3 סיעות שונות, 3 חברי כנסת מ-3 סיעות שונות מהקואליציה ו-2 חברי כנסת מסיעות שונות מהאופוזיציה.

ביחס ל-2 מינויים לעליון בקדנציה הרוב הנדרש הוא רוב רגיל. מעל ל-2 מינויים בקדנציה צריך רוב רגיל שיכלול בתוכו לפחות נציג אחד של השופטים ונציג אחד של האופוזיציה. כדי למנוע השתלטות של הקואליציה על בית המשפט.

בנוגע לוועדה שממנה שופטים לערכאות אחרות ההרכב כולל בתוכו נשיא של העליון, נשיא של בית משפט מחוזי שנבחר ע"י נשיאי המחוזי ונשיא של בית משפט שלום שנבחר על ידי נשיאי השלום. כאשר הוועדה ממנה שופטים לערכאות אחרות הרוב הנדרש בה יהיה 7 מתוך 11, כדי לייצר מצב שהקואליציה לבדה לא יכולה למנות שופט לשלום או למחוזי. אפשר לדבר על 8 גם.

לגבי בית הדין לעבודה התיקון יהיה עקיף, יהיה נשיא ביה"ד הארצי לעבודה במקום נשיא השלום. ואז יהיה נשיא העליון, נשיא ביה"ד לעבודה ונשיא מחוזי שייבחר בידי נשיאי מחוזי.

לגבי העברה מכהונה הרוב להעברה מכהונה יהיה 9 מתוך 11.

המניין החוקי של הוועדה והוועדה הקטועה גדל בהתאם לרוב חברי הוועדה 6.

נושא השימוע יעבור מוועדת החוקה אל הוועדה לבחירת שופטים.

ביחס להעברה מכהונה העברה מכהונה בשל מצב רפואי בחוק בתי המשפט דינה יהיה כמו העברה מכהונה שלא בשל מצב רפואי.

לבסוף, אמר היו"ר ח"כ רוטמן: "אני חושב שכל מי שעקב אחרי הדיונים ראה שיש פה ניסיון להניח את הדעת של אנשים שחוששים לחינם. אני מקווה שהרושם מאוד ברור. יש צורך קריטי בתיקון מערכת המשפט וגיוון ביהמ"ש העליון והשבת אמון הציבור בו. ההסדרים הללו מטרתם הינה שכמה יותר אנשים בישראל ירגישו שביהמ"ש העליון הוא שלהם ולכן הבאנו את הגיוון הגיוון של הסיעות, גיוון בין קואליציה לבין אופוזיציה וגם את הנושא שאפשר למנות ללא הווטו של השופטים, כפי שהיה כיום. לא ניתן לחיות עם מציאות של בית משפט שמחזיק כ"כ הרבה סמכויות, שמשכפל עצמו ומייצר לנו שיבוטים של תפיסות עולם. עם כלל ההסדרים הצלחנו לרבע את המעגל, כך שהעם יוכל לבחור את השופטים אבל מאידך התייחסנו גם לחששות מניצול לרעה של כוח פוליטי מזדמן לשם השתלטות על בית המשפט".

מובילי ההתנגדות לרפורמה אמרו בתגובה על המתווה "רוטמן מציע לבצע פיגוע בתוך בית המשפט העליון. להכניס לתוכו שופטים שפוטים שמחויבים לשלטון ולא לחוק. הוא עומד לגלות שעם ישראל לא מטומטם כמו שהוא חושב, נעמוד כחומה בצורה מול תכניות תוכניות הזדון שלו להפוך את ישראל לדיקטטורה."

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של ישראל מרדכי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו