חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
890 חללים במלחמת 'חרבות ברזל' נתוני השכול מתפרסמים
משרד הביטחון מפרסם נתוני השכול במלחמת 'חרבות ברזל': 890 נופלים, מעל 5,200 בני משפחה שכולים. כמחציתם צעירים מתחת לגיל 21.
בחלוף שנה מאז פרצה מלחמת 'חרבות ברזל', משרד הביטחון פרסם את נתוני השכול הרשמיים של חללי המלחמה. 890 חללי מערכות ישראל נוספו מאז כ"ד בתשרי (7 באוקטובר 2023), יום תחילת הקרבות. בין הנופלים, כמחציתם 374 חללים היו מתחת לגיל 21, ו-101 חללים היו מעל גיל 40. הנתונים הקשים כוללים גם פירוט על בני המשפחות השכולות שנותרו מאחור, המונים מעל 5,200 נפשות, הכוללות כ-1,590 הורים שכולים, 306 אלמנות, 645 יתומים, ויותר מ-2,730 אחים ואחיות שכולים.
אגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון חשף את ההיקף המשמעותי של השכול והכאב שהותירה המלחמה האחרונה, מלחמת 'חרבות ברזל'. הקרבות החלו ביום שמחת תורה ונמשכו בשבועות שלאחר מכן, כשכלל מערכת הביטחון צה"ל, משטרת ישראל, השב"כ, רבש"צים, וחברי כיתות הכוננות לקחו חלק פעיל במאבק בגזרות השונות, ביניהן רצועת עזה, הדרום, הצפון, לבנון, ויהודה ושומרון. הלוחמים אשר נפלו בקרבות אלו הם לא רק מספרים, אלא גם בני אדם שהשאירו אחריהם בני משפחה רבים כואבים ושבורים.
לצד המספרים הקשים והיבשים עומדים סיפורים אישיים שמספרים את גודל האובדן וההקרבה. צעירים רבים, שרק עמדו בתחילת דרכם, וחלקם הגדול מתחת לגיל 21, נפלו במהלך הקרבות. כמו כן, לוחמים ותיקים מעל גיל 40, חלקם עם משפחות גדולות ומחויבויות אישיות, היו גם הם בין הנופלים.
מלחמת 'חרבות ברזל' הובילה להרחבת המעגל של משפחות השכול במדינת ישראל, והותירה כמות בלתי נתפסת של בני משפחה המתמודדים עם אובדן יקיריהם. על פי נתוני משרד הביטחון, יותר מ-5,200 קרובי משפחה הצטרפו למעגל השכול, מתוכם כ-1,590 הורים שאיבדו את ילדיהם. 306 אלמנות ו-645 יתומים נוספו אף הם, כאשר רבים מהם ייאלצו להתמודד עם חוויית השכול היומיומית ועם הכאב של חיי היום-יום בלעדיהם.
בנוסף, מעל 2,730 אחים ואחיות הפכו לאחים שכולים, במערכת הקשרים הקרובים שביניהם התערערה ברגע אחד. אגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון מדגיש כי כל אחד מבני המשפחות האלו הוא סיפור אישי מיוחד. כל קרוב שאיבד אדם יקר יהיה חלק מתהליך ארוך ומורכב של התאוששות ותמיכה, שיסופק על ידי משרד הביטחון.
בהודעתו על הנתונים הקשים, משרד הביטחון הצהיר כי הוא ממשיך לפעול לתמיכה במשפחות השכולות, ומקיים מאמצים להנציח את זכר הנופלים. אגף המשפחות, הנצחה ומורשת שואף להעניק תמיכה יומיומית רגשית ופסיכולוגית למשפחות, ולסייע להן בהתמודדות עם הכאב והתהליכים הרגשיים המורכבים שנלווים לאובדן. כמו כן, פועל האגף בהנצחת זכר הנופלים, בהענקת כבוד לזכרם ובחיזוק מורשתם לדורות הבאים, כך שלא יישכחו לעולם.
הנתונים על מלחמת 'חרבות ברזל' ממחישים את עומק המחיר האנושי ששילמה מדינת ישראל במהלך המלחמה ומצביעים על הצורך במתן הכרה ותמיכה ממסדית רחבה וארוכת טווח למשפחות השכולות.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים