חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
המעבדות הציבורית בקריסה? חוסר של כ 1000 עובדים
המצוקה במעבדות בבתי החולים ובקופות כפולה: מצד אחד, עובדים צעירים נוטשים לטובת שכר גבוה יותר במעבדות הפרטיות, ומצד שני העומס - בשיא.
המצוקה במעבדות בבתי החולים ובקופות כפולה: מצד אחד, עובדים צעירים נוטשים לטובת שכר גבוה יותר במעבדות הפרטיות, ומצד שני העומס – בשיא.
אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות המיקרוביולוגים מודאגת ואומרת "המצב במעבדות קטסטרופה. על רקע ההתמקדות בקורונה, נשכחו שאר המעבדות ומצוקת כוח האדם חריפה ובולטת בעיקר במעבדות שעובדות 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה: בנק הדם ומעבדות הכימיה, המיקרוביולוגיה וההמטולוגיה, אם כי המצוקה חריפה גם באחרות, במעבדות הוירולוגיה, האימונולוגיה ואחרות.
בבתי החולים, מקדמים לעדיפות ראשונה את הבדיקות הדחופות ביותר ממחלקות טיפול נמרץ, כי זה ענין של חיים ומוות, אבל כל השאר, מחכים יותר מידי זמן בתור לקבל תשובות. רופאים מתקשים לקבל החלטות רפואיות, כי תוצאות מעבדה מתעכבות. אנחנו העיניים של המערכת הרפואית, והמצוקה החריפה פוגעת בבריאות הציבור".
לדבריה: "בשנתיים האחרונות של הקורונה איבדנו כ- 20% מכוח האדם במעבדות הציבוריות.
חלק נטשו לטובת עבודה מתגמלת יותר במעבדות הקורונה הפרטיות, וחלק פרשו מסיבות טבעיות, בעיקר יצאו לגמלאות.
הבעיה היא שעוד לפני שפרצה הקורונה, עבדנו בתת תקינה חמורה. כבר ב- 2016 דו"ח מבקר המדינה הצביע על משבר כוח אדם במעבדות. מה עשה מאז משרד הבריאות? 0 , כלום.
האם משרד הבריאות התכנס לתכנית חירום בענין המחסור האדיר בכוח האדם אצלנו במעבדות בבתי החולים ובקופות? ודאי שלא. עד שלא תגיע קריסה אמיתית, יופסקו בארץ ניתוחים וציבור המטופלים ימרוד, תמשיך כנראה האדישות".
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים