יום שישי, 27/12/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

לחמניות מתוקות רכות סמדר יפרח

לחמניות מתוקות רכות מאודות וטעימות מאוד

21:01 ,24/10/22
קרדיט: לחמניות מתוקות רכות סמדר יפרח / לחמניות מתוקות רכות מאודות וטעימות מאוד
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים:
5 כוסות קמח מנופה – 600 גרם
2 כוסות חלב חם – 400 מ"ל
1 כף שמרים
2 כפות שמן
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
שומשום/זעתר/פרג לקישוט
ועוד 1 כפית מלח
אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומית.

אופן ההכנה:
לחמם את החלב במיקרוגל כדקה וחצי, לשים בקערה את החלב, השמרים, הסוכר וכפית שטוחה מלח ולערבב היטב, להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש לבצק אחיד ומעט דביק, להניח את הבצק על משטח העבודה וללוש עד לבצק חלק, מאוד חשוב לעבד את הבצק, לשים את הבצק בקערה ולהוסיף את השמן בהדרגה וללוש עד לבצק חלק וגמיש, בהתחלה הבצק מחליק אבל לאט לאט השמן ניספג והבצק נהייה חלק וגמיש, לכסות את הקערה במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה.
להניח את הבצק על משטח העבודה וללוש מעט, לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור ולהניח בצד, לרדד כל כדור לצורה עגולה בעובי של חצי ס"מ, לגלגל להכניס את הקצוות פנימה, להדק את הבצק בסגירה לכל האורך, ולדחוף מעט את הקצוות פנימה, לגלגל יותר בקצוות מאשר באמצע, ולהניח על תבנית אפיה עם נייר אפייה.
למלא מים כ-3/4 מגובה הסיר, להוסיף 1 כפית מלח ולערבב, ולהביא לרתיחה, כשהמים רותחים לשים את הבצק ולבשל כדקה לכל צד, להוציא לתבנית אפייה עם נייר אפייה, לחתוך פסים במרחקים שווים באלכסון לכל האורך, לפזר מעל שומשום/פרג/זעתר.
להכניס לתנור שחומם מראש ב-200 מעלות ולאפות כ-25/30 דקות, עד לצבע צהוב כהה, להוציא מהתנור להניח על רשת ולכסות במגבת, הלחמניות רכות מאוד.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה,  תודה רבה! קישור לסרטון המלא

 

קרדיט: 1

קרדיט: 2

קרדיט: 3

קרדיט: 4

קרדיט: 5

קרדיט: 6

קרדיט: 7

קרדיט: 8

קרדיט: 9

קרדיט: 10

קרדיט: 11

קרדיט: 12

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

10 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. דורית הגיב:

    הכנתי ואכין עוד הרבה💥כל כך טעימות ואו👏

  2. כרמית שלוש הגיב:

    אליפות🔥🔥🔥

  3. כוכבה ימין הגיב:

    אלופה🔥

  4. עופרה טובול הגיב:

    אלופה מהממת❤️❤️❤️❤️❤️

  5. יונית כהן הגיב:

    ראיתי את הסרטון המלא, הסבר מושלם, אהבתי, אכין לחג💥

  6. כוכי נתן הגיב:

    אלופה מתכון והסבר מושלם תודה רבה🔥🔥🔥🔥🔥

  7. תמי דיין הגיב:

    ואו אליפות חייבת להכין🔥

  8. גאולה חיון הגיב:

    אלופה ברמות על✨חייבת להכין✨

  9. ירושלמית הגיב:

    ואו אהבתי💥

  10. עוקבת הגיב:

    אלופה מושלם🔥🔥🔥🔥🔥

כתבות נוספות של סמדר יפרח
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו