שבת, 03/05/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

טבעות עוף קריספיות

טבעות עוף משגעות כמו בחנויות טעים ומעולה לילדים וגם למבוגרים

16:07 ,27/07/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

ממליצה להכין כמות כפולה שניתן גם להקפיא. אפשרי לטגן או לאפות. אני אפיתי ויצא לא פחות ממעולה!!!

חשוב!!!כדי שיהיה קל לעבוד עם העיסה בטיגון מומלץ להקפיא את תערובת הבשר במקפיא למשך כשעה וחצי שעתיים
במידה ואופים מספיק להקפיא למשך כ 3/4 שעה

אם אופים את הטבעות אפשר להקפיא את העיסה שלמה ואח"כ ליצור הטבעות. בטיגון, מומלץ להכין את צורת הטבעות מראש, כך יהיה קל יותר לטגן בשמן

המצרכים ל כ – 13-17 טבעות עוף (תלוי בגודל הטבעות):

1/2 ק"ג עוף/הודו טחון
1 בצל בינוני מגורר
1/2 כוס קמח מנופה
1 כפית תבלין גריל עוף
מלח (רצוי להתחיל עם 1/2 כפית)
1 ביצה
כ – 5 כפות גרעיני תירס משימורים מסוננים ממים – לא חובה
כ 2 כפות שמן

לציפוי הטבעות:

1 כוס פירורי לחם (שמתי פירורי גריסיני)
1 או 2 ביצים
1/4 כוס שומשום – לא חובה

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1.       מערבבים לעיסה אחידה את הבשר הטחון עם הבצל המגורר, הקמח, תבלין הגריל, הביצה והמלח. אם רוצים מוסיפים בשלב זה גם את התירסים

2.       נרפד תבנית אפייה רחבה ושטוחה בנייר אפייה וניצור מהעיסה עיגולים בגודל בינוני. נשים בתבנית ונשטח מעט כל עיגול. ניצור חור באמצע הכדור בעזרת האצבע או בעזרת קיסם
(ראו הערה בתחילת המתכון)

3.       נקפיא את התערובת כדי שיהיה קל לעבוד עם העיסה –

במידה ומטגנים את הטבעות מומלץ להקפיא את תערובת הבשר במקפיא למשך כשעה וחצי שעתיים.
במידה ואופים מספיק להקפיא למשך כ 3/4 עד שעה

4.       מוציאים את הטבעות מהמקפיא. נטבול כל טבעת בביצה ואח"כ בפירורי הלחם

5.       בסיר טיגון עמוק נחמם שמן ונכניס בזהירות מס' טבעות ונטגן עד שהן מזהיבות יפה

6.       במידה ואופים הטבעות בתנור – בחום של 220 מעלות למשך כ 20 דקות או עד שהטבעות מזהיבות יפה (תלוי בתנור!!!)

7.      בתיאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

8 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. יפית הגיב:

    תותחית

  2. דינה הגיב:

    ניראה אשש ממש מגרה

  3. תמונה אחת שווה... הגיב:

    שווה. ההיתי רק דואג לתמונה ממצלמה יותר איכותית

    1. בכל מקרא ההיתי אוכל כן?! הגיב:

      גם אני מצטרף. איכות לתמונה לפני הכל

  4. שני הגיב:

    אלופה אזה יצירתית וואוו

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו