יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

חריימה

מתכון

11:00 ,25/07/23
שירן מלכה
קרדיט: שירן מלכה
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מרכיבים :
4-5 יחידות דג טונה לבנה / דג בורי
רסק עגבניות
ראש שום כתוש
תבלינים – פפריקה אדומה מתוקה בשמן, מלח, מלח לימון, כמון, כרויה / קימל.

אופן ההכנה:
בקערה מניחים את הדגים עם מעט מלח ולימון כ-20 דק׳ על מנת לנטרל את ריח הדגים.
בקערה אחרת מכינים ״משחה״ לחריימה,
מניחים ראש שום כתוש, 4 כפות פפריקה אדומה מתוקה בשמן, חצי כף מלח, כפית שטוחה מלח לימון, כף כמון, כף כרויה / קימל.
מוסיפים מים פושרים עד שכל התבלינים מגיעים למרקם משחתי.
בסיר רחב מחממים שמן בנדיבות,
מוסיפים 2 כפות גדושות רסק עגבניות, מערבבים עד לפתיחת הרסק, מוסיפים את המשחה שיצרנו בקערה ומערבבים עד לאיחוד ופתיחת התבלינים.
מוסיפים כוס מים וסוגרים לבישול רבע שעה. פותחים את הסיר מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים, מסדרים את הדגים, בעזרת כף מניחים על הדגים רוטב עד לכיסוי מלא וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 15-20 דק׳ עד שהדג מתבשל.

אפשר לוותר על מלח לימון ובמקום זה לסחוט לימון אחד קטן.
לחריימה חריף ניתן להחליף כף פפריקה אדומה מתוקה בשמן, לפפריקה חריפה.

סרטון מלא באינסטגרם 

שירן מלכה

קרדיט: שירן מלכה

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

6 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. רינת ג הגיב:

    נראה משולם!!

  2. אריאל הגיב:

    בחיים לא טעמתי חריימה 🙂

  3. יהודית כהן הגיב:

    ביתי ומשובח, אלופה

כתבות נוספות של שירן מלכה
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו