שבת, 05/10/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

מקלות בייגלה מתפוחי אדמה – מתכון מהמם

מקלות בייגלה מתפוחי אדמה מצופים בשומשום – תתכוננו להתאהב!!

13:43 ,02/08/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ושטופים –  450 גרם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור – לא חובה
1 כוס קורנפלור (עמילן תירס) – 110 גרם
1 כוס שומשום (או יותר אם יש צורך)

1 או 2 כוסות שמן לטיגון (תלוי בכמות)

אופן ההכנה:

1.      נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות. נשים אותם בסיר ונוסיף מים עד לכדי כיסוי

2.      מביאים את הסיר לרתיחה, מורידים הלהבה ומבשלים את תפוחי האדמה עד לכדי ריכוך, בערך למשך כחצי שעה-3/4 שעה (נבדוק עם מזלג אם תפוחי האדמה רכים)

3.      מסננים את תפוחי האדמה במסננת עד שאין נוזלים ונמעך אותם לפירה

4.      נוסיף לתערובת תפוחי האדמה 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור אם רוצים, 1 כוס קורנפלור (עמילן תירס).

5.      נערבב היטב לכדי עיסה אחידה עד ליצירת בצק אחיד

6.      לוקחים כדור בצק מתוך העיסה, בגודל של פינג פונג וניצור ממנו גליל דק באורך של כ- 10 ס"מ. כך נכין את כל הגלילים

7.      טובלים את הגליל בשומשום מכל הצדדים ומניחים במגש שטוח. כך נכין את כל הגלילים

8.      בסיר טיגון נחמם 1 או 2 כוסות שמן ונטגן את הגלילים עד להשחמה יפה או עד לקבלת הצבע הרצוי.

9. בתיאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

6 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. צלם אוכל הגיב:

    רק להחליף מצלמה לתמונות יותר יפות, המתכון משגע 🙂

  2. עוקבת הגיב:

    שווה. אוהבת את המתכונים שלך

  3. ירדני הגיב:

    אחד המתכונים האהובים עלי

  4. חייה הגיב:

    רק זהירות עם כמות השמן חחחח

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו