יום חמישי, 03/07/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » חדשות

נחשף: איראן ניסתה לחדור לסייבר הישראלי במהלך הלחימה

במהלך 12 ימי העימות, איראן תקפה את ישראל עשרות פעמים במרחב הסייבר אך נכשלה בחדירה לצה"ל ולפיקוד העורף.

11:20 ,03/07/25
בינה מלאכותית
קרדיט: בינה מלאכותית
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

בזמן שישראל התמודדה עם עימות ישיר מול איראן בזירה הביטחונית הפיזית באוויר, בים וביבשה זירה נוספת נותרה מוצלת מהכותרות: המערכה הקיברנטית. כעת, מתברר כי גם שם ניטשה לחימה עיקשת, כאשר איראן ניסתה לחדור למערכות סייבר ישראליות אך ללא הצלחה משמעותית.

במהלך 12 ימי הלחימה, ביצעו האיראנים עשרות ניסיונות תקיפה קיברנטיים כלפי ישראל. לפי בכירים בצה"ל, חלק מהניסיונות הסתיימו ב"הצלחות מקומיות" אך נגעו אך ורק בחברות אזרחיות הקשורות למערכת הביטחון, ולא במערכות צבאיות ישירות. מדובר בקבלנים וחברות משנה, חלק משרשרת האספקה של מערכת הביטחון, שמהוות יעד קל יותר לחדירה במונחים של הגנה דיגיטלית.

האיראנים, כך לפי ההערכות, ניסו בין השאר לחדור גם אל מערכות פיקוד העורף מהלך שאילו היה מצליח, היה עלול להביא לשיבושים חמורים במערכות ההתרעה האזרחיות, כולל אזעקות מפני טילים ומערכי התרעה קריטיים בזמן אמת. עם זאת, מערכת ההגנה הצליחה לסכל את כל הניסיונות הללו, וצה"ל מדגיש כי פיקוד העורף תפקד במלואו במהלך כל ימי הלחימה.

לצד הסיכול, גופי הביטחון פעלו באופן יזום כדי למנוע פגיעות אפשריות. יחידת ההגנה בסייבר של צה"ל, בשיתוף השב"כ ומערך הסייבר הלאומי, פנתה לחברות האזרחיות שנפגעו והעניקה להן תמיכה טכנית ומבצעית. במקרים מסוימים אף נכנסו מומחי סייבר צבאיים למערכות החברות, וטיפלו בזמן אמת בתקיפות האיראניות. כמו כן, הוענק לחברות סיוע טכנולוגי לחיזוק מערכות ההגנה תהליך המכונה "הגבהת חומות".

בכיר במערכת הביטחון אמר לגלי צה"ל: "איראן היא אויב מסוכן גם בתחום הסייבר. עם זאת, היא לא מעצמת סייבר כמו ישראל. החומות שלנו יציבות וחזקות, אך בסייבר כמו בכל גבול אין חומה שלא ניתן לפרוץ. עלינו להיות כל הזמן עם יד על הדופק, לזהות נקודות תורפה מבעוד מועד ולהיערך לעימותים הבאים".

גורמים בצה"ל מדגישים כי למרות שהירי הפיזי והאוויריות פסקו, המערכה במרחב הדיגיטלי נמשכת. "המלחמה בסייבר לא מפסיקה", אמר אחד הבכירים. "היא מתנהלת בכל רגע נתון, והאתגר האמיתי הוא לשמור על רציפות תפקודית גם כשלא שומעים אזעקה".

מערכת הביטחון, כך נראה, מבינה היטב את חשיבות הממד הקיברנטי ומשקיעה מאמצים משמעותיים כדי לוודא שגם המרחב השקט הזה נשאר בטוח.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של אלחנן כהן
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו