חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
שפטה קבב
מתכון לקבבונים מהמטבח הפרסי של אימי
שפטה קבב
מתכון לקבבונים מהמטבח הפרסי
שאימי הייתה מכינה. בפרסית קוראים להם "שפטה"
מה זה טעים…כמובן שרצוי לעשות "על האש" אך גם במחבת פסים יוצא סופר טעים
המצרכים:
שיפודי עץ קטנים
1/2 ק"ג שווארמה הודו נקבה/בקר טחון (רצוי עם מעט שומן)
2 בצלים בינוניים
1/2 כפית קינמון (החלפתי לתבלין שווארמה)
1/2 כפית מלח ( או יותר לפי הטעם)
3/4 כוס פירורי לחם דקים (או יותר, אם יש צורך, להתחיל עם 1/4 כוס נוספים)
שמן
אופן ההכנה:
1. מגררים בפומפיה או בקוצץ ירקות את הבצלים ומעבירים לקערה
2. מוסיפים את הבשר טחון, פירורי הלחם, קינמון ומלח ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה
3. יוצרים קבבונים מעט מאורכים (רצוי לשים במקרר למשך כשעה להתייצבות העיסה)
4.משפדים שיפודי עץ קטנים בקבבונים
5. מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את השיפודים על להבה נמוכה
6. הופכים כל שיפוד להמשך צלייה בצדו השני עד להשחמה/הזהבה יפה
7. אפשרי להגיש עם פיתות, סלטים, טחינה, צ'יפס/תפוחי אדמה
8. בתיאבון
לעוד מתכונים תעקבו אחריי המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרםבטיקטוקביוטיוב
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / שםטה קבב: קבבונים מהמטבח הפרסי
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
אין עליכם הפרסים האוכל הכי פשוט, הכי טעים והכי משביע
רק לא כזה פוטוגני…
תודה רבה
נהדר, מעולם לא הכנתי נתת לי עכשיו הזדמנות
תודה ובשמחה