יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

קציצות בשר על מצע סלקים, גזרים ודלעת ברוטב מתקתק

מנה טעימה, מפוארת לשולחן השבת והחג ממליצה להגיש על אורז או פירה תפוחי אדמה

22:50 ,26/03/23
המטבח של שרה מיכאלי
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / קציצות בירקות ברוטב מתקתק
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

כמובן שניתן לשחק עם ירקות שאוהבים כמו בטטה, בצלים וכו'
המצרכים לקציצות:
 1/2 ק"ג בשר שווארמה הודו או בקר טחון (אני השתמשתי בשווארמה הודו)
2-3 בצלים קצוצים ומטוגנים במעט שמן
1/2 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
1 כפית מעורב ירושלמי/כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פירורי לחם/קמח מצה (אם יש צורך!!!)
1/2 כוס שמן (או יותר אם יש צורך לטיגון הקציצות)
המצרכים לירקות ולרוטב:
3/4 כוס סילאן
1/2 כפית כורכום (לא חובה)
1/2 כפית מלח
3-4 סלקים שטופים ומקולפים חתוכים לפלחים עבים
3-4 גזרים שטופים וקלופים חתוכים למס' חתיכות
1/ ק"ג דלעת קלופה, שטופה וחתוכה לקוביות גדולות
אופן ההכנה:
1.  בסיר גדול ורחב מחממים כ 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה ומצננים
2. בקערה שמים את כל מצרכי הקציצות. מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים עד לעיסה אחידה ויציבה.
3.  אם יש צורך מוסיפים (פחות או יותר, תלוי בעיסה) כ 1/2 כוס פירורי לחם/קמח מצה כדי שהעיסה לא תהיה דלילה מידי.
4. ניצור מהעיסה כדורים שטוחים
5. באותו סיר טיגון נחמם כחצי כוס שמן ונטגן את הקציצות עד להזהבה. נוציא הקציצות ונשים בצלחת
6. באותו סיר נשים את כל הירקות הקלופים והקצוצים ומעליהם נסדר את הקציצות זה לצד זה
7.  נפזר מעל הקציצות כחצי כפית מלח וחצי כפית  כורכום
8.  בקערה עמוקה נשים חצי כוס סילאן וכ 5 כוסות מים ונערבב (או יותר, עד לכדי 3/4 גובה הסיר)
9.  נשפוך את הרוטב המתוק על הקציצות ומעל הרוטב נזלף עוד כרבע כוס סילאן (או יותר)
10.  נביא הסיר לרתיחה טובה. נוריד הלהבה ונבשל על אש נמוכה כשעה ורבע/וחצי או עד שהרוטב מצטמצם
11.  בתיאבון
המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק

קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / קציצות בירקות ברוטב מתקתק

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

8 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. שירה הגיב:

    מושלם ביותר, נהנת להפגש מידי פעם עם המתכונים שלך

    1. שרה הגיב:

      ממש תודה רבה

  2. לימור הגיב:

    הכנתי ויצא מושלם תודה רבה

    1. שרה הגיב:

      איזה כיף, תודה רבה

  3. רחלי יוסקוביץ הגיב:

    נהנת תמיד מהמתכונים שלך, והגיע הזמן להגיד תודה רבה על ההשקעה

    1. שרה הגיב:

      ממש תודה

  4. ישראלה רביב הגיב:

    עכשיו יש לי מנה לבוקר של פסח תותחית

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו