חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
קציצות בשר על מצע סלקים, גזרים ודלעת ברוטב מתקתק
מנה טעימה, מפוארת לשולחן השבת והחג ממליצה להגיש על אורז או פירה תפוחי אדמה
כמובן שניתן לשחק עם ירקות שאוהבים כמו בטטה, בצלים וכו'
המצרכים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר שווארמה הודו או בקר טחון (אני השתמשתי בשווארמה הודו)
2-3 בצלים קצוצים ומטוגנים במעט שמן
1/2 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
1 כפית מעורב ירושלמי/כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פירורי לחם/קמח מצה (אם יש צורך!!!)
1/2 כוס שמן (או יותר אם יש צורך לטיגון הקציצות)
המצרכים לירקות ולרוטב:
3/4 כוס סילאן
1/2 כפית כורכום (לא חובה)
1/2 כפית מלח
3-4 סלקים שטופים ומקולפים חתוכים לפלחים עבים
3-4 גזרים שטופים וקלופים חתוכים למס' חתיכות
1/ ק"ג דלעת קלופה, שטופה וחתוכה לקוביות גדולות
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ורחב מחממים כ 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה ומצננים
2. בקערה שמים את כל מצרכי הקציצות. מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים עד לעיסה אחידה ויציבה.
3. אם יש צורך מוסיפים (פחות או יותר, תלוי בעיסה) כ 1/2 כוס פירורי לחם/קמח מצה כדי שהעיסה לא תהיה דלילה מידי.
4. ניצור מהעיסה כדורים שטוחים
5. באותו סיר טיגון נחמם כחצי כוס שמן ונטגן את הקציצות עד להזהבה. נוציא הקציצות ונשים בצלחת
6. באותו סיר נשים את כל הירקות הקלופים והקצוצים ומעליהם נסדר את הקציצות זה לצד זה
7. נפזר מעל הקציצות כחצי כפית מלח וחצי כפית כורכום
8. בקערה עמוקה נשים חצי כוס סילאן וכ 5 כוסות מים ונערבב (או יותר, עד לכדי 3/4 גובה הסיר)
9. נשפוך את הרוטב המתוק על הקציצות ומעל הרוטב נזלף עוד כרבע כוס סילאן (או יותר)
10. נביא הסיר לרתיחה טובה. נוריד הלהבה ונבשל על אש נמוכה כשעה ורבע/וחצי או עד שהרוטב מצטמצם
11. בתיאבון
המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / קציצות בירקות ברוטב מתקתק
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
מושלם ביותר, נהנת להפגש מידי פעם עם המתכונים שלך
ממש תודה רבה
הכנתי ויצא מושלם תודה רבה
איזה כיף, תודה רבה
נהנת תמיד מהמתכונים שלך, והגיע הזמן להגיד תודה רבה על ההשקעה
ממש תודה
עכשיו יש לי מנה לבוקר של פסח תותחית
תודה רבה