יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

גלילי עלי פילו ממולאים בירקות מוקפצים מנה מעולה -פרווה

מתאימה גם כמנה ראשונה/צהריים וערב קלילה -פרווה המילוי יכול לשמש גם כסלט טעים

12:35 ,05/02/23
המטבח של שרה מיכאלי
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

אפשר לשחק עם הכמויות של המצרכים בהתאם לנדרש

נדרש: תבנית גדולה ושטוחה, נייר אפייה

המצרכים:

חצי חבילת עלי פילו מופשרת (או חבילה שלמה, תלוי בכמות הרצויה)
2 בצלים (או יותר) קלופים ושטופים וחתוכים לרצועות/פלחים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב/כתום
1 קופסת שימורי פטריות חתוכות
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות (גפרורים)
1/4 כוס רוטב טריאקי ( או יותר)
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק (או יותר)
6 כפות שמן
1/4 כוס שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1.  בסיר טיגון רחב מחממים כ 3 כפות שמן  ומטגנים את פלחי הבצלים עד להשחמה יפה.
2. נוסיף את הגזרים, הפלפלים והפטריות ונמשיך בטיגון והקפצה עד שהירקות מתרככים מעט
3. יש לערבב מידי פעם
4. כשהירקות מתרככים, נוסיף את הרטבים, צ'ילי וטריאקי, ונערבב היטב

5.  נמשיך לבשל עוד כ 2 דקות תוך כדי ערבוב, או עד שהרוטב נספג בירקות. נטעם ונתקן התיבול.
6.  מצננים את התערובת
7. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן

8. פורסים דף פילו על נייר אפייה. מניחים "פס" של ירקות בקצה האחד של העלה, מגלגלים את העלה כ 2 קיפולים, מקפלים הקצוות וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל מלבני.

9. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

10. כך נכין את כל העלים הממולאים. נמרח מעט שמן על כל עלה ונפזר מעט שומשום.

11. נכניס לתנור בחום של כ 220 מעלות למשך כ 15 שעה או עד להשחמה (תלוי בתנור)

12. מומלץ גם לאפות העלים בחלקו התחתון של התנור למשך כ 10 דקות נוספים עד להשחמת המאפים בחלקם התחתון

13.  בתיאבון

המטבח של שרה מיכאלי

קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי

קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

6 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. בנימין הגיב:

    מנה ברמה קלילה ואפשר לומר גם בריאה

    1. קלה להכנה ואפשר לשים תבלינים שאוהבים במקום הרטבים

  2. אסתי זהר הגיב:

    אני לא נוגעת בבשר וזה מושלם כמנה!! עפה על המתכון מחר בעז"ה הכין
    תודה שרה אלופה אני תמיד נהנת מהמתכונים שאת מעלה טעים קל להכנה וסוגר פינה

  3. כנרת הגיב:

    שווה, אבל למה פרווה שימי בשר טחון מטובל הייטב 🙂

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו