יום ראשון, 22/12/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

צ'ורוס קלאסי משגע שיתחסל בצי'ק

אביבית שלומוביץ-דהן, לימודי קונדיטוריה דיגיטלית לאופה ביתית

13:03 ,19/01/23
מרינה קוגן
קרדיט: מרינה קוגן / 1
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים:

240 גרם מים

85 גרם חמאה ללא מלח

15 גרם סוכר לבן

קורט מלח

120 גרם קמח רב תכליתי

150 גרם ביצים

1 כף תמצית וניל איכותית

שמן לטיגון

קערית עם סוכר וקינמון לטבילת הצ'ורוס.

אופן הכנה:

1. להביא לרתיחה בסיר את המים, החמאה, המלח והסוכר על אש בינונית-גבוהה. ברתיחה להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב עם כף עץ עד שכל הקמח נטמע, כמו פירה. בערך דקה.

2. מעבירים את כל התערובת למיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כמה דקות עד שקערת המיקסר מעט מתקררת.

3.מוסיפים את הביצים אחת אחת ותמצית הוניל. אם יש שאריות מסה בדפנות המיקסר אז תגרדו והמשיכו לערבל.

4. מערבלים עד שהמסה חלקה ומבריק והביצים נטמעו לחלוטין. הבצק צריך להיות סמיך, אבל צריך ליפול לאט ובהתמדה מהמקצפים כשמרימים אותם מהקערה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

5. טיפ שלי: על תבנית תנור עם נייר אפיה, זלפו רצועות ארוכות של המסה. הקפיאו כ 20 דקות או עד שתרצו לטגן.

לפני הטיגון חתכו עם מספרים/סכין. ההקפאה תאפשר לכם חיתוך יותר דקורטבי, באותו גודל וגם פחות התעסקות מעל השמן החם…

5. בסיר עמוק מחממים שמן ל160-170 מעלות. מטגנים את הצורוס מכל צד עד להשחמה שאוהבים. שמוציאים מהטיגון שמים בנייר סופג ומיד מצפים בתערובת הקינמון-סוכר. אוכלים בתיאבון!

רוצה לקבל למחשב שיעור אפיה במתנה? כנסי לפייסבוק/לאינסטגרם שלי

קרדיט: אביבית שלומוביץ דהן / צ'ורוס קלאסי משגע שיתחסל בצ'יק

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

7 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. שירה הגיב:

    מושלם לגמרי, מתכוונת להכין לחג מקווה שיצא טוב חחח

    1. אביבית שלומוביץ הגיב:

      אשמח שתתיגי אותי בהצלחה

  2. אסתר פנחס הגיב:

    נראה טוב, אפשר גם לטגן בשמן זית?

    1. אביבית שלומוביץ הגיב:

      טמפרטורות הרתיחה שונות ולא ניסיתי… אם יש לך זמן לעשות ניסוי תנסי אבל קחי בחשבון שזה ישפיע על טעם המוצר הסופי

      1. רחל הגיב:

        ניסתי גם בטמפרטורה גבוה יצא מעולה

  3. דנה הגיב:

    ואוו מתכון הכי טוב שמצאתי בגוגל, הכנתי ויצא אש תודה רבה

    1. אביבית הגיב:

      תודה דנה אשמח שתתיגי אותי אחרי שתכיני

כתבות נוספות של אביבית שלומוביץ
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו