חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
איך להכין לחם בית, לחם קולה
לחם קולה מתכון מנצח
איך להכין לחם בית, לחם קולה
לחם קולה מתכון מנצח
מצרכים:
450 גרם קמח מנופה
250 מ"ל קולה חמימה
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 כף שמרים
3 כפות שמן
1 ביצה להברשה
שומשום לקישוט
אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומי – 140 גרם לכוס.
אופן ההכנה:
לשים בקערה את הקולה עם מים חמים, ולהניח בצד ל-10 דקות, להוסיף קמח, מלח, סוכר ושמרים ולערבב, למזוג 250 מ"ל קולה לכוס מדידה, להוסיף לקערה ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב וללוש לבצק אחיד, לשים את הבצק ועל משטח העבודה וללוש עוד כ-10 דקות, מאוד חשוב לעבד את הבצק,
(אפשר להכין את הבצק במיקסר), לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים לתפיחה של שעה.
לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים, אפשר לחלק ל-3 חלקים שווים, ואפשר לשים את הבצק שלם בתבנית מאורכת, לרדד כל חלק למלבן מאורך ולגלגל עד הסוף, להדק את הבצק לכל האורך ולגלגל עד הסוף (ראי/ה סרטון) כמו רצועות לחלה,
כך להכין את כל החלקים של הבצק, להדק את הקצוות של
כל 3 הרצועות יחד, ולקלוע צמה, ל-6 רצווכעות של הבצק יחד ראי/ה סרטון.
להניח על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט, למרוח ביצה ולפזר מעל שומשום/פרג, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה, (אפשר למרוח ביצה שוב פעם אחרי התפיחה)
להכניס לתנור שחומם מראש כ-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות עד לצבע זהוב יפה.
להוציא את הלחם מהתנור ולכסות במגבת, ולצנן לחלוטין, הלחם כל כך רך וטעים.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, תודה רבה! קישור לסרטון המלא
קרדיט: 1
קרדיט: 2
קרדיט: 3
קרדיט: 4
קרדיט: 5
קרדיט: 6
קרדיט: 7
קרדיט: 8
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
מעניין ❤️חייבת לנסות 👏👏👏
תודה את מהממת🔥🔥🔥🔥🔥🔥
יאמי אלופה, חנוכה שמח…🔥🔥🔥🔥🕎🔥🔥🔥🔥
אני אוהבת את כול המתכונים שלך 🙏🏻❤
כול הכבוד על כל המתכונים שאת מראה💥אלופה🔥
מעלה🔥 עם קולה, אהבתי👏👏👏
אהבתי אכין לשבת תודה💥
מהממת💥אלופה💥אין על המתכונים שלך💥
ואו אליפות אהבתי👏👏👏
שבוע טוב סמדר אהובה אלופה ❤❤❤🏆🏆🏆
ואו אחלה מתכון שלמות🔥🔥🔥🔥
לחם קולה????? זה חדש לי. אפשר גם עם זירו?
זה עושה את הבצק רך יותר ומיוחד לא מרגישים בטעם✨כן אפשר קולה זירו❤️