יום שישי, 09/05/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

עוגת שמרים

עוגת שמרים כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש

20:01 ,13/10/22
קרדיט: עוגת שמרים / עוגת שמרים כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים:
500 גרם קמח מנופה
2 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כף שמרים
1/2 כפית מלח

למילוי:
ממרח שוקולד
ממרח חלבה
סוכר וקינמון
מה שאתם אוהבים
2 כפות אגוזים טחונים – לא חובה
ואבקת סוכר

לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט

אני משתמש בכוס מדידה בינלאומית.

אופן ההכנה:
להוסיף את השמרים לקערת הקמח ולערבב מעט, להוסיף ביצים, סוכר, מלח, מים ושמן ולערבל כ-3 דקות לבצק אחיד מעט דביק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה.
שימו לב הבצק רך, לחלק את הבצק לשניים – לשני עוגות, לפזר מעט קמח על משטח העבודה להניח את הבצק ולרדד למלבן מאורך, למרוח שוקולד לא עד הקצוות ולפזר מעל אגוזים טחונים (ממרח חלבה, ממרח קינדר, סוכר וקינמון ועוד..) ולגלגל את הבצק עד הסוף, לחתוך את הבצק הממולא לכל האורך לשני חלקים שווים, ולשים את הבצק עם השוקולד כלפי מעלה ולהחליף בניהם הבצק מצד שמאל לימין, והבצק מצד ימין לשמאל עד הסוף, להדק את הקצוות, לשים בתבנית מאורכת ומשומנת ולכסות במגבת, ולהניח בצד ל-20 דקות.
להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש.
הסירופ: להרתיח 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר ומיץ מחצי לימון סחוט להנמיך את הלהבה ובשל כ-10 דקות לסירופ מעט סמיך.
כשהעוגה התקררה ליצוק מעל את הסירופ החם, ולפזר מעט אבקת סוכר.
טיפ: ליצוק את הסירופ החם על העוגה הקרה, או יצוק את הסירופ הקר על העוגה החמה.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה,  תודה רבה! קישור לסרטון המלא

 

קרדיט: 1

קרדיט: 2

קרדיט: 3

קרדיט: 4

קרדיט: 5

קרדיט: 6

קרדיט: 7

קרדיט: 8

קרדיט: 9

קרדיט: 10

קרדיט: 11

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

13 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. סיגי דוד הגיב:

    מעולה🔥

  2. מרגלית שבת הגיב:

    ואו אלופה🔥

  3. טובה אבן חפץ הגיב:

    איזה עוגה טעימה אהבתי👍👏👍👏👋👋👋👋

  4. מגי הגיב:

    אלופה תודה

  5. ישראל הגיב:

    מטריףףף עכשיו מכינה לחג

  6. חגית שמחי הגיב:

    התמונות ושלבי ההכנה שלך הכי ברורים בעולם!
    מתכונים מעולים
    את פשוט אלופה

  7. יונתן חיים הגיב:

    מת על העוגה הזו. רק אם היא ביתית ורק שלך סמדר האלופה

  8. גבריאלה הגיב:

    איזה מושלם חג שמח אלופה אין על ההסברים שלך תודה רבה

  9. ציפי הגיב:

    מהממת מושלם אלופה

  10. גילה הגיב:

    ואוווו אין על המתכונים שלך אלוה ברמות על

  11. בתיה הגיב:

    את אלופה חידשת לי מעט כל הכבוד אהבתי

כתבות נוספות של סמדר יפרח
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו