יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

פרגיות ממולאות באורז צימוקים וגזר – המנה של השמחות

מנה מהממת לחגים ולשבתות שתככב אצלכם בשולחן

17:06 ,18/09/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

תבשיל אורז הצימוקים והגזר נקרא במטבח הפרסי רבלי וגם אשפולוב וכך גם במטבח הבוכרי

במתכון קיצרתי את תהליך בישול האורז, מאחר והאורז משמש כמילוי. שיניתי את התיבלון ויצא לא פחות ממושלם!!!

המצרכים ל כ 6-7 פרגיות:

נדרש: תבניות עגולות קטנות אישיות המתאימות לתנור

6-7 פרגיות למילוי רצוי עם עור (לבקש מהקצב לפרוס למילוי)
1 בצל קלוף, שטוף וקצוץ לקוביות
3/4 כוס אורז פרסי שטוף ומסונן ממים
1 גזר קלוף, שטוף וחתוך לרצועות דקות/גפרורים
1/2 כוס צימוקים שטופים
5 כפות שמן
1/2 כפית כמון
1/2 כפית חווייג'
1/2 כפית מלח
כחצי כוס או 3/4 כוס מים (להתחיל עם 1/2 כוס)
לציפוי: כף גדושה תבלין גריל עוף + 5 כפות שמן  ואם תבלין העוף אינו מלוח, יש להוסיף כרבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר טיגון נחמם 5 כפות שמן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן על להזהבה יפה/השחמה

2. נוריד הלהבה, נוסיף את רצועות הגזר ונמשיך לטגן מס' דקות עד שהגזרים מתרככים מעט ונעשים מעט שחומים

3. נוסיף לסיר את הצימוקים, ונערבב

4.  נוסיף את האורז השטוף, התבלינים, נערבב היטב. נטגן כ – 1 דקה או 2 דקות נוספות

5. נוסיף את 1/2 כוס המים (או מעט יותר), נערבב, נטעם ונתקן התיבול ונבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהמים נספגים באורז. נכבה הלהבה.

6. בתבנית גדולה ושטוחה של התנור, נניח את התבניות העגולות האישיות. נמלא כל תבנית בכף של תערובת אורז.

7. ניקח פרגית ובחלקה הפנימי (לא מהצד של העור) נמלא במעט מתערובת האורז, נקפל עד לקבלת מעין עיגול ונניח את החלק הפתוח של הפרגית על התבנית האישית

8. כך נכין את כל הפרגיות

9. בצלחת עמוקה נערבב כ – 5 כפות שמן + 1 כף גדושה תבלין גריל עוף (ואם יש צורך נוסיף עוד כרבע כפית מלח), נערבב היטב, נטעם ונתקן התיבול

10.  נמרח מעל כל פרגית מעט מרוטב הגריל

11.  נכסה בנייר כסף את תבנית התנור שעליה שמנו את כל התבניות האישיות

12.  נאפה בתנור בחום של כ 180/200 מעלות למשך כ 3/4 שעה (תלוי מאוד בתנור, ולכן אחרי כ 3/4 שעה יש לבדוק האם הפרגיות התבשלו, או אם יש צורך להוסיף עוד כ 10-15 דקות)

13.  בתאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

6 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. לימון הגיב:

    אורז צימוקים השילןב הכי טוב בעולם

  2. מלי הגיב:

    נראה טוב, אולי נכין לאחת מארוחות החג

  3. אמממ הגיב:

    לגמרי של השמחות

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו