יום שישי, 04/04/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » משפחה

כך תחזקו את הקשר הזוגי חלק ב'

מספר טיפים לחיזוק הקשר הזוגי

13:43 ,29/06/22
קרדיט: אתר חינמי / התמונה משקפת מה קורה כשיש זוגיות טובה
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

1] שיח על הילדים – קבעו זמן במהלך היום בו תפתחו שיח על האוצרות המשותפים לכם ויקרים מכול- ילדיכם, כגון: איך כל ילד מרגיש? מה מתסכל אותו? מה מחזק אותו ומה מקשה עליו? בעיקר תשאלו את עצמכם באילו דרכים אתם מחלישים אותם ובאילו דרכים נוספות אתם יכולים להעצים אותם . הרווח הוא שלכם! אתם תרגישו יותר מתואמים וממוקדים בנוגע לתפקיד שלכם כהורים. והכי חשוב – הילדים ירוויחו זוג הורים שיותר מבינים ומקדמים אותם.

2] תודה – מילה קטנה כל כך, עם משמעות עמוקה! כל יום לפני שאתם הולכים לישון תאמרו תודה אחד לשני על כל הטוב שבן/ת הזוג עשה בשבילכם או בשביל הבית והילדים במהלך היום , זה יגרום להערכה וקירבה בינכם ויטעין את בן/ת הזוג ברצון חזק להמשיך לעשות טוב בשביל הבן/ת זוג, הבית והילדים.

3] חברות – ראו בבן/ת הזוג שלכם חבר טוב! שימו בראש מעיינכם את התובנה שחברים הולכים ובאים וכן משפחה מורחבת לא חיה אתך כל רגע. אבל בן/ת הזוג חי איתך כל רגע, כל יום, כל החיים, ואין דבר שהוא יותר טוב מזה. כמה רווקים ורווקות יש בעולם שחיים לבד בגפם בלי שמישהו דואג להם ומתעניין בשלומם, והיו שמחים מאוד להחליף איתך, עם כל הקשיים שיש לך בזוגיות, את/ה צריך/כה להודות לאלוקים כל יום על ששלח לך בן/ת זוג לחיים. עשו הכול לשמור על השלום והחברות ביניכם.

4] לימוד – למדו ביחד מינימום 10 דקות כל יום בספרים שנותנים הדרכה לחיי זוגיות מאושרים. דבר זה ייתן לכם כלים להתמודדות בזוגיות שלכם בצורה הטובה ביותר ויעניק לכם את ההרגשה שאתם ביחד ברצון לעבוד ולשפר את הזוגיות שלכם.

5] טיפול בקשיים – כשנוצרת בעיה, נסו לזהות אותה ולטפל בה כשהיא עדיין "קטנה". חשוב מאוד לא להחליק או לעגל פינות ולחשוב ש"יהיה בסדר", "נעבור את זה". ככל שתחליקו את הקשיים, לא תשתפו בהם או תנסו לגמד אותם, הם ילכו ויתעצמו בתוככם כלבה רותחת שתצא בפיצוץ געשי מלווה באסונות. לכן חשוב מאוד שכל קושי שהנכם מרגישים מול בן/ת הזוג – תשתפו! וכדי שדבריכם ישמעו, פנו אל בן הזוג ותאמרו לו, שיש לכם איזשהו עניין שחשוב לכם לשתף אותו, וקבעו זמן מתאים לשיח. את השיח תמיד תפתחו בשבח / מילה טובה על דבר שפעל למענכם או למען הבית ולאחר מכן תשתפו אותו בצורה רגועה, ובלי להאשים, בתחושותיכם.

6] חלוקת תפקידים – עשו ביניכם חלוקת תפקידים ברורה, בה כל אחד מכם לוקח על עצמו את התפקידים בהם הוא טוב. עם זאת, אפשרו לבן הזוג לקחת מידי פעם חלק בתחומי האחריות שלכם, כדי להרגיש שותף להחלטות ולעשייה. חלוקה שאינה ברורה יכולה פעמים רבות להביא את בני הזוג לתסכול ולכעסים. בנוסף, פרגנו לבן הזוג על העשייה, גם אם היא מוגדרת בתפקיד שלו.

7] פרגון – העצימו את הטוב בבן/ת הזוג שלכם, ופרגנו לו/ה על זה בקול רם. רק מתוך מקום מפרגן, מעצים וחיובי, גם על הדברים ה"ברורים מאליהם". מחמאה קטנה לא עולה כסף, אך שווה לבן/ת הזוג שלך- הון! ככל שתפרגנו ותעצימו את הטוב שיש בבן/ת הזוג, כך הרע שיש בו/ה לדעתכם יפחת ויעלם.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

6 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. אמא של שבת הגיב:

    חלוקת תפקידים לדעתי הסעיך הכי חשוב ומונע ים מריבות, טור מהמהם

  2. חיים יפרח הגיב:

    מדהים ומלמד! תודה רבה מרענן ונותן מוטיבציה

  3. כל הרבוד הגיב:

    ממש יפה, קראתי גם את הטור הראשון וממש אהבתי

    1. יפעת הגיב:

      גם אני. כותב ברמה

      1. בנימין הגיב:

        לגמרי

כתבות נוספות של עמיחי לוי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו