חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
חלוקה שוויונית בזמני השהות: למרות טענות האם על אי-יציבות
בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, בראשות השופטת אפרת ונקרט, קיבל לאחרונה תביעה של אב וביצע שינוי בזמני השהות של בתו בת החמש
בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, בראשות השופטת אפרת ונקרט, קיבל לאחרונה תביעה של אב וביצע שינוי בזמני השהות של בתו בת החמש, תוך קביעה כי אין מניעה לחלוקה שוויונית בזמני השהות עם שני ההורים. זאת, על אף טענות האם כי האב אינו כשיר ואינו מסוגל לשמש כהורה מיטיב.
הסכסוך בין ההורים, שנישאו ב-2017 והתגרשו זמן קצר לאחר לידת בתם, הוביל למאבק משפטי על אופי ואופי האחריות ההורית המשותפת. האם טענה שהאב מתנהל בחוסר יציבות ואינו יכול להיות אחראי לילדה, תוך שהיא דורשת למנוע את לינת הילדה אצלו למעט אחת לשבועיים. מנגד, האב עתר לחלוקה שוויונית של זמני השהות והבהיר כי טענות האם אינן מוצדקות.
החלטת השופטת: חלוקה שוויונית והדרכה הורית לשני ההורים
האם העלתה מספר טענות כלפי תפקוד האב, כולל חוויות של הילדה כגון הרגשת בחילה לאחר אכילה כבדה מדי, כווייה בידה שהתרחשה בעת טיגון בבית האב וחשש כללי על התנהלותו היומיומית. במקביל, האב הציג את גרסתו וטען כי האם מבקשת לצמצם את מעורבותו בחיי הילדה ולשלול ממנו את מקומו כהורה משמעותי.
בפני השופטת הוגשה חוות דעת מקצועית, שקבעה כי שני ההורים מסוגלים לשמש כהורים מיטיבים לילדה, אך העלתה את הצורך בטיפול ובהדרכה לשניהם. בחוות הדעת צוין כי העיסוק המוגזם בקונפליקט פוגע בילדה רגשית, כאשר כל הורה מנסה להציג את עצמו כהורה ה"טוב" יותר.
השופטת ונקרט קבעה כי אין כל מניעה לקבוע זמני שהות שוויוניים לילדה עם שני הוריה. "אין הורה מושלם," כתבה השופטת בהחלטתה, "ילד זקוק לשני הוריו." בנוסף, הורו לשני ההורים לפנות לטיפול פסיכולוגי והדרכת הורים.
על הוצאות ההליך האם חויבה בהוצאות בסך 30,000 שקל.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
כך צריך כל הכבוד לשופט