חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
בית הדין הרבני הגדול: אופציות שקיבל הבעל בעבודתו הן חלק משכר
בפסק דין שניתן לאחרונה, קיבל בית הדין הרבני הגדול את ערעורה של אישה בנוגע לזכויותיה באופציות שקיבל בעלה ממקום עבודתו בהייטק.
בפסק דין שניתן לאחרונה, קיבל בית הדין הרבני הגדול את ערעורה של אישה בנוגע לזכויותיה באופציות שקיבל בעלה ממקום עבודתו בהייטק. הדיינים, בדעת רוב, פסקו כי האופציות הן חלק משכר העבודה ולכן האישה זכאית לאיזון חלקן, בהתאם לזמן המשותף במהלך הנישואים.
החלטת הדיינים
בני הזוג, הורים לשלושה ילדים, נפרדו בסוף 2020, אך עדיין מתגוררים יחד. הבעל עבד בחברה שקיבלה אופציות ומניות, ולאחר מכירת החברה קיבל הטבות דומות בחברה הרוכשת. בית הדין הרבני בפתח תקווה קבע תחילה כי אין לאזן את האופציות, מאחר שמדובר ב"הטבה אישית" שניתנה לבעל כאמצעי לשמר אותו בחברה, ולא כחלק משכר עבודתו.
האישה ערערה וטענה כי האופציות הן למעשה חלק מהתגמול על עבודתו, עם ערך כלכלי ממשי גם לפני מימושן, במיוחד כאשר מדובר בחברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה. מנגד, טען הבעל כי מדובר בהטבה אישית המבוססת על כישוריו וכי השיתוף בין בני הזוג נחלש לאור הפסקת יחסי האישות והלינה בחדרים נפרדים משנת 2014.
פסק הדין
הרב צבי בן יעקב קבע כי האופציות מהוות הטבת שכר המוענקת לעובד, ולא מתנה אישית. בהתאם לכך, אם האופציות ניתנו כהוקרה על עבודה שכבר בוצעה, הן יאוזנו במלואן, אך אם ניתנו כהבטחה לעתיד, האיזון יהיה בהתאם לתקופת הנישואים המשותפת בלבד. כלומר, החלק היחסי של האופציות שיהיה שייך לאישה יחושב לפי התקופה בה חיו יחד, בעוד שהמניות יוערכו במועד המימוש שלהן ולא במועד הקרע.
הרב שלמה שפירא הצטרף למסקנה זו, ואילו הרב ציון לוז-אילוז, בדעת מיעוט, סבר שאין לאזן את האופציות, מאחר שלדבריו הן מבוססות על כישורים אישיים של הבעל.
פסק הדין מחדד את הגישה לפיה שכר העבודה, כולל הטבות כמו אופציות, מהווה נכס שיש לאזן אותו בהתאם לחוק יחסי ממון, גם כאשר מדובר בהטבות עתידיות.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
הגיע הזמן לשוויון הזה, יפה בזה בא מהבית דין הרבני
זהו תקדים?