חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
בשנת 2021 קניתם כנראה הרבה יותר יהלומים-סיכום שנה נוצצת
ענף היהלומים בישראל חווה צמיחה משמעותית של עשרות אחוזים ב-2021 "הנתונים המצוינים של שנת 2021 מביאים בשורה חשובה של התאוששות הענף"
אוהבים יהלומים אתם כנראה לא לבד…
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, ד"ר רון מלכא מסכם את שנת 2021 בענף היהלומים בישראל ואומר "הנתונים המצוינים של שנת 2021 מביאים בשורה חשובה של התאוששות הענף לאחר תקופה ארוכה של משבר מתמשך. בכדי להבטיח את יציבות הענף והמשך הצמיחה, אנו בוחנים מספר צעדים, בהם האפשרות להקמת אזור סחר חופשי ליהלומים בישראל וחיזוק הפעילות המשותפת עם איחוד האמירויות והשוק הצומח בקטאר, שמטרתם להבטיח צמיחה של הענף בשנים הקרובות"
ענף היהלומים הישראלי חווה עשור לא קל מאז שנת 2011, שלווה בירידה מתמשכת בנפח פעילותו, כשהשיא (השלילי) נרשם כמובן בשנת 2020, אז פרצה מגפת הקורונה לחיינו.
שתי הסיבות העיקריות לדעיכה שחווה ענף היהלומים הישראלי במהלך העשור האחרון, הן, ראשית – נדידת תעשיית עיבוד וליטוש היהלומים להודו, עקב חוסר היכולת להתחרות בשכר העבודה המשולם שם ושנית – תחרות מצד מרכזי סחר ביהלומים אחרים בעולם, ובראשם בורסת היהלומים בדובאי, שפועלת במסגרת אזור סחר חופשי ונהנית מצמיחה משמעותית בשנים האחרונות.
מגמה זו של התכווצות התעשייה, התהפכה, לראשונה אחרי עשור, בשנה האחרונה, שהייתה שנה מצוינת לענף.
בסיכום שנתי של נתוני יבוא ויצוא היהלומים שמפרסם המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה, מתברר שהמספרים לא רק שעלו על אלו של שנת 2020 , אלא גם על אלו של 2019.
בנוסף, גם חודש דצמבר שהסתיים זה עתה המשיך את המגמה החיובית שנרשמה בענף היהלומים מאז תחילת השנה עם עליות משמעותיות בארבע קטגוריות הסחר המרכזיות:
בסה"כ, יבוא היהלומים המלוטשים נטו השנה עמד על סך של כ- 2.94 מיליארדי דולרים, עלייה של כ- 91% לעומת שנת 2020 (כשבחודש דצמבר נרשמה עלייה של כ- 28% לעומת דצמבר אשתקד) ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ- 3.65 מיליארדי דולרים, נרשמה עלייה של כ- 54% לעומת שנת 2020 (כשבחודש דצמבר 2021 נרשמה עלייה של כ- 39% לעומת דצמבר אשתקד).
בסה"כ השנתי, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ- 2.07 מיליארדי דולרים, עלייה של כ- 94% לעומת שנת 2020 (בחודש דצמבר נרשמה עלייה של כ- 26% לעומת חודש דצמבר 2020). יצוא נטו של יהלומי גלם השנה עמד על סך של כ- 1.8 מיליארד דולרים, עלייה של כ- 109% לעומת שנת 2020 (כשבחודש דצמבר נרשמה עלייה של כ- 39% לעומת חודש דצמבר אשתקד).
בשנה האחרונה עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ- 188 מיליוני דולרים, שמהווים כ- 10.4% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל בשנה זו (בחודש דצמבר לבדו עמד היצוא על סך כ- 12.3 מיליוני דולריים). בשנת 2021 יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ- 244 מיליוני דולרים, שמהווים כ- 11.8% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל השנה (בחודש דצמבר לבדו עמד המספר על כ- 21 מיליוני דולרים).
אופיר גור, המפקח על היהלומים ומנהל מינהל יהלומים, אבני חן ותכשיטים במשרד הכלכלה והתעשייה: "אני לא חושב שמישהו, רק לפני שנה, ציפה להתאוששות מהירה כל כך של התעשייה אחרי מה שהענף חווה ב-2020. הצמיחה של ענף היהלומים והתכשיטים העולמי השפיעה כמובן על הנתונים המצוינים, אך לצד זאת היו גם סיבות מקומיות ובראשן – הסחר הישיר עם איחוד האמירויות שהחל בסוף שנת 2020 והיווה פקטור משמעותי ב- 2021". "בנוסף" ממשיך גור, "אני מאמין שיש מקום לאופטימיות לכל הפחות לגבי החודשים הקרובים מאחר ומכירות התכשיטים הערות בעונת החגים בארה"ב, שוק היעד המרכזי של היהלומנים הישראלים, צפויות להביא לביקוש גובר ליהלומים של הקניינים האמריקאים כדי לשוב ולמלא את המלאים החסרים" כך גור.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים