יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » כלכלה

ועדת הכספים הגדילה את הטבת שווי השימוש לרכבים חשמליים

הטבת של שווי השימוש בכלי רכב לרכב חשמלי תוגדל ב-200 ₪, רכב היברידי הפחתה של 500 ₪, ועל 1,000 ₪ לרכב פלאג-אין

13:23 ,03/01/22
קרדיט: pixabay. רכב חשמלי טסלה
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

ועדת הכספים בראשות ח"כ אלכס קושניר אישרה היום (ב') הארכה של הוראת השעה לעניין שיעור המס לשווי שימוש ברכב שהועמד לרשות עובד, עד לשנת 2025.

רכב צמוד הוא הטבה חייבת במס הניתנת לעובד ובהתאם לפקודת מס הכנסה יש לבצע זקיפת מס בגין שווי השימוש ברכב. בשנת 2015 הותקנו בהוראת שעה תקנות שווי השימוש ברכב, המפחיתות את סכום הזקיפה של שווי השימוש בכלי רכב בעלי טכנולוגיית הנעה מתקדמת – רכב היברידי, רכב פלאג-אין ורכב חשמלי מלא. בבסיס ההפחתה עומד עיקרון ניטרליות המיסוי בין רכב בעל הנעה רגילה לבין רכב בעל הנעה היברידית, פלאג-אין או חשמלית. כיוון שמדובר בכלי רכב יקרים יותר מרכב רגיל אך חסכוניים יותר בשימוש השוטף, שיעור הזקיפה הרגיל מייצר עבורם תוצאה גבוהה מדי. לכן, תיקנו את המצב כך שהתקבלה תוצאה ששיקפה נכונה את העלות הכלכלית של השימוש הפרטי ברכבים אלה.

בתקנות בנוסחן המקורי שהביאה היום רשות המיסים בפני ועדת הכספים, ביקשה הרשות לעדכן את שיעור ההפחתה לשנים 2022 ו-2023 בהסתמך על בדיקות כלכליות עדכניות: לרכב חשמלי הוצע להגדיל את סכום ההפחתה ב-200 ₪, כך שיעמוד על 1,200 ₪, ולגבי רכב היברידי ורכב פלאג-אין הוצע להקטין את סכום ההפחתה ב-100 ₪, כך שיעמוד על 400 ₪ לרכב היברידי ו-900 ₪ לרכב פלאג-אין.

ברשות הסבירו כי השיקולים שנלקחו בחשבון בעדכונים האמורים הם צמצום הפער בעלויות התחזוקה בין רכבים אלו לרכב רגיל, על רקע הירידה בעלויות הרכישה של הרכבים ולאור שיעור צריכת הדלק של רכב רגיל, וכי שיקול נוסף הוא האפשרות להטעין רכב חשמלי ורכב פלאג-אין מעמדה ביתית.

יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר דרש מול הדברים כי לצד העלאת ההטבה לרכבים חשמליים, יוותר על כנו שווי ההטבה לרכבים היברידיים ורכבי פלאג-אין, ובנוסף שהוראת השעה תוארך עד לתום שנת 2025: "אנחנו מצד אחד מנסים לעודד מעבר לאנרגיה ירוקה, מצד שני כל פעם מזעזעים את השוק עם שינוי של כל מיני קריטריונים. לכן אני מבקש שהשווי שימוש להיברידי ופלאג אין יישאר כמו שהוא ולא ישתנה, כאשר חלק מהאנשים כבר רכשו את הרכבים. בנוסף אני מבקש להאריך עד תום שנת 2025 את הוראת השעה, מתוך רצון לתת וודאות לשוק – המשמעות של הוראת שעה עבור חברות הליסינג וחברות אחרות, היא שהן שוב באי וודאות וזה משפיע על השוק כולו. בנוסף אם הרצון הוא לעודד שימוש ברכבים ירוקים יותר, אין סיבה שנעודד פה דבר הפוך, או נפגע במוטיבציה לעשות שימוש ברכבים האלה. אני חושב שאני מבטא פה את עמדת כל חברי הכנסת".

חברי הוועדה בירכו על הצעת יו"ר הוועדה, והתקנות שונו בהתאם להצעתו. ברשות המיסים ציינו כי הם אינם מתנגדים לתיקוני הוועדה, וכי עלותם לקופת המדינה הינה נמוכה. ההטבה תיכנס לתוקף רטרואקטיבית מתחילת שנת 2022.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של מאיר זר
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו