יום ראשון, 08/09/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » כלכלה

הלוואת גישור

מה זה הלוואת גישור? באיזה ריביות נקבל את זה. וכמובן מה ההחזרים בהלוואה זו.

15:10 ,26/04/22
קרדיט: pixabay
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

ב"ה

הלוואת גישור

בהלוואה גישור מקדימים את השימוש בכסף עתידי שצפוי להגיע ולהיכנס לחשבון הבנק של הלווה, ובאמצעות ההלוואה הלווה יכול לבצע עסקה מסוימת לפני שהכסף העתידי מגיע לחשבון שלו. בהלוואות גישור משתמשים בדרך כלל לטווח קצר של שנה אחת ועד שלוש שנים, אך אם לוקחים את ההלוואה לצורך גישור רכישת דירה ניתן לקבל הלוואה לטווח ארוך יותר משלוש שנים, בכפוף למדיניות הבנק.

להלוואת גישור יש שמות נוספים כמו הלוואת בלון או בולט. כאמור, ברוב המקרים לוקחים את ההלוואה לטווח קצר ובתקופת ההחזרים משלמים רק את הריבית, ובסים מועד ההלוואה מחזירים בתשלום אחד את הקרן המקורית. אם בוחרים בהלוואה הכוללת הצמדה למדד, בסוף התקופה מחזירים את הקרן המקורית יחד עם המדד שהצטבר. בשונה מסוגי ההלוואות לדיור, כאן מדובר על הלוואה שלא מיועדת לתקופה ארוכה, ולעיתים גם כזאת שאיננה כוללת תשלום חודשי.

לרוב  אנשים שלוקחים הלוואת גישור אם משפרי דיור שנמצאים במקום שעדיין לא מכרו את הדירה הקודמת וכבר קנו חדשה מאחר וקשה מאוד להחזיק בשתי דירות במקביל ולעמוד בתשלומי החזר המשכנתא, הפתרון הנכון והמשתלם ביותר הוא לקחת הלוואת גישור לדירה. לאחר קבלת הכסף ניתן לרכוש את הדירה המשופרת, לעבור אליה ורק אז להתפנות למכירת הנכס הישן, ולאחר קבלת התמורה פורעים את ההלוואה.

חשוב לציין כי ניתן לקחת את ההלוואה הייעודית כנגד הדירה הקיימת או כנגד הדירה החדשה. יש מקרים מסוימים בהם הבנק יאשר שתי הלוואות גישור במקביל, כלומר הלוואה אחת כנגד הדירה הנוכחית והלוואה נוספת כנגד הדירה החדשה. באופן כללי, הבנקים מאשרים הלוואות גישור כנגד הדירה הקיימת עד לשיעור של 50% מערך הנכס, בכפוף למגבלות המימון של בנק ישראל על בעלי יותר מנכס אחד. כמו כן, חשוב לדעת כי עבור הדירה החדשה שמתכננים לקנות ניתן לקבל משכנתא והלוואת גישור עד ל-70% מערך הדירה, בהתאם למגבלות שקבע בנק ישראל על משפרי דיור.

ההחזרים בגישור

שילוב -לא מעט אנשים שנזקקים למשכנתא מהסוג של הלוואת גישור אינם יכולים להסתפק רק בהלוואה כזאת. במקרים כאלה, אין כל מניעה לשלב בין משכנתא רגילה לבין גישור. למעשה, גם בהלוואות הגישור עצמה ישנה יכולת לשלב או לבחור בין כמה סוגים שונים של הלוואות, בהתאם להעדפות הלווה.

ללא תשלום חודשי – כאשר בוחרים בהלוואת גישור ללא תשלום חודשי כלל (בבולט), משמעות הדבר היא שבסוף תקופת ההלוואה יהיה צורך להחזיר בתשלום אחד את קרן ההלוואה ואת הריבית גם יחד. כאשר מדובר על מסלול צמוד מדד, יהיה צורך להוסיף לתשלום גם את העלייה במדד המחירים לצרכן.

ישנה גם אפשרות לבחור במסלול שבו משלמים מדי חודש בחודשו את הריבית וההצמדה. במקרה כזה, בסוף תקופת ההלוואה יש לשלם אך ורק את קרן ההלוואה.

גם בהלוואות הגישור ניתן לבחור במסלול צמוד מדד או במסלול צמוד פריים. במקביל, חלק מהבנקים מציעים גם מסלולי ריבית אחרים. על פי רוב מספר המסלולים קטן יותר מאשר אלה המקובלים במשכנתאות רגילות.

ריבית הלוואת גישור לדירה

הריביות של הלוואת הגישור הן יקרות יותר לעומת ריביות משכנתא, בדרך כלל הבנקים מציעים ריבית של 4-3 אחוזים בהלוואות הגישור. חשוב לציין כי חוק הפריים לא תקף בהלוואות הגישור והבנק יכול לאשר הלוואה המבוססת על מסלול פריים ב-100%.

 

חשוב לתכנן נכון את הלוואות הגישור כדי לרכוש דירה חדשה, ויש לתכנן הלוואה לתקופה של 3-2 שנים, התקופה הממוצעת שהבנקים מאשרים. חלק מהבנקים מציעים הלוואות לגישור דירה לתקופה ארוכה יותר, אך חשוב לזכור כי הריביות גבוהות יחסית. בנוסף, מומלץ לקחת הלוואה לגישור דירה במסלולים שאינם צמודים למדד, כל עוד הריבית במסלולים הלא צמודים אינה גבוהה מידי. יש לבדוק האם יש קנסות ועמלת פירעון מוקדם בהלוואת הגישור, מאחר והמטרה היא לפרוע את ההלוואה לפני הזמן.

מי שסורב על יד הבנקים השונים לקבלת הלוואת גישור יכול לקבל זאת גם בגופים החוץ בנקאי כיום ניתן לקבל בחוץ בנקאי תנאים מעודפים בהלוואת גישור של 5-7 שנים אבל כמובן שזה מתמחר בריבית יותר גבוהה ומומלץ בזמנים מסוימים גם לקחת גישור בחוץ בנקאי.

בשורה התחתונה,

הלוואת גישור היא כלי פיננסי יעיל למצב שבו אנחנו רוצים לקנות דירה, וטרם הספקנו למכור את זו שברשותנו. חשוב לזכור שהריביות בהלוואות אלו גבוהות יחסית מאלו שבהלוואות משכנתא רגילות, מאחר והסיכון שהגוף המלווה לוקח בהן גדול יותר.

נכתב על ידי ז.א.ב משכנתאות מבית איתנים חפשו אותי בגוגל.

 

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

14 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. אורית הגיב:

    האם מקובל לקחת הלוואת בלון בעסקת מימון רכב? קיבלת הצעה כזו אבל לא מצליח להבין את ההשלכות

    1. ז.א.ב משכנתאות הגיב:

      הרעיון בהלוואת בלון זה שהכול מתפוצץ בסוף כמו בלון ואת מחזירה בפעם אחד גם את הקרן וגם את הריבית זה הלוואה עם הרבה ריבית דריבית.
      שימי לב האם זה באמת שווה לך לקחת דבר כזה ולא הלוואה רגילה שיש רק ריבית ולא ריבית דריבית גם על הקרן וגם על הריבית.
      בהצלחה

  2. אנונימי הגיב:

    חיפשתי מדריך באינטרנט קראתי הרבה אבל זה היה הכי ברור ומפורט. תודה רבה

    1. תודה שמח לשמוע נותן דרייב להמשיך לכתוב הגיב:

      ז.א.ב משכנתאות

  3. זהירות הגיב:

    הלוואה מסוכנת מכיר בן משפחה שנכווה מזה מאודדד

    1. ז.א.ב משכנתאות הגיב:

      כשמתכננים נכון זה לא צריך לקרות

  4. יוחאי הגיב:

    בדיוק גם אנחנו, לו ידעתי שיש ליווי מקצועי בזה ודאי ההיתי משתמש

  5. אריה הגיב:

    תוכן חשוב. גמני נפלתי בזה בעבר. לו קראתי את הכתבה ההיתי ודאי פועל אחרת ישר כח

    1. שווה תמיד להתייעץ עם איש מקצוע לפני כל תהליך בלי קשר עם בסוף עושים את זה לבד או עם יועץ. בעיניים שלי כמו שלא הלכתי לבית משפט בלי עורך דין אותו דבר זה גם בזה

      1. אחד שמבין הגיב:

        מסכים לחלוטין. אנשים פשוט מתקמצנים

      2. בובי הגיב:

        לגמרי רק צריך לזכור לשלם להם מחירים הגיוניים. אותי עשקו בפעם הקודמת אבל לפחות עשו עבודה טובה

  6. אלי זיו הגיב:

    בדיוק כך. הבנקים שוחטים בהלוואות גישור

  7. מוטי הגיב:

    אני לצערי הפסדתי הרבה מהלוואת גישור שלקחתי. נראה שצריך לדעת איך לעשות את זה נכון

כתבות נוספות של ז.א.ב משכנתאות מבית איתנים משכנתאות
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו