חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
גל התייקרויות באסם: אלו מוצרים שיתייקרו מלבד ה'מטרנה'
חברת אסם-נסטלה צפויה לייקר את מחירי מוצריה בכ-9% בממוצע החל מה-3 ביוני, 2025. ההתייקרות, כוללת גם מוצרי יסוד כמו מטרנה וקפה
הצרכנים בישראל יתמודדו בקרוב עם גל התייקרויות נוסף, כאשר חברת אסם-נסטלה הודיעה על עליית מחירים בשיעור ממוצע של כ-9% על רוב מוצריה, החל משבוע הבא, ה-3 ביוני 2025. מדובר בבשורה לא נעימה עבור משקי הבית, שגם כך מתמודדים עם עלייה מתמשכת ביוקר המחיה. החוברת המפרטת את העליות כבר הגיעה לידי המשווקים, ומאשרת כי מוצרי יסוד ומוצרים פופולריים, בהם מטרנה והקפה, ייכללו בהתייקרות.
על פי הפרטים שנחשפו בחוברת שהופצה למשווקים, העלייה הצפויה היא בשיעור ממוצע של כ-9%. נתון זה משקף עלייה משמעותית, ועלול להשפיע באופן ישיר על סל הקניות של משפחות רבות. בין המוצרים שהתייקרותם וודאית, נכללים:
מטרנה: תרכובות מזון לתינוקות מטרנה, שהן מוצר חיוני למשפחות עם תינוקות, יתייקרו גם הן בשיעור דומה, כ-9%. עלייה זו צפויה להעיק במיוחד על הורים צעירים, שכן מדובר בהוצאה קבועה ובלתי נמנעת.
קפה: מוצרי הקפה של אסם, הנמנים בין הפופולריים בישראל, יתייקרו גם הם באותו שיעור. הקפה הוא מוצר בסיסי עבור רבים, והתייקרותו תשפיע על מיליוני צרכנים מדי יום.
בנוסף למוצרים אלו, העלייה צפויה לחול על רוב מוצרי החברה, מה שמרמז על התייקרות רוחבית שתשפיף על מגוון רחב של קטגוריות מוצרים במדפים, החל מחטיפים ומוצרים קולינריים ועד מוצרי מזון יבש.
הודעת אסם מצטרפת לגל התייקרויות רחב בשוק המזון בישראל בשנים האחרונות. חברות המזון מצביעות לרוב על מספר גורמים המצדיקים, לטענתן, את העלאות המחירים. בין הגורמים המרכזיים ניתן למנות:
עלייה במחירי חומרי הגלם והאריזה: חברות המזון טוענות כי מחירי חומרי הגלם הבסיסיים, כמו חיטה, סוכר, קקאו וקפה, כמו גם עלויות חומרי האריזה, עלו באופן משמעותי בשוקי העולם.
עלויות ייצור ולוגיסטיקה: התייקרות עלויות האנרגיה, השינוע והלוגיסטיקה, הן בישראל והן בעולם, משפיעה גם היא על מחיר המוצרים המוגמרים.
עליית שכר ועלויות תפעול: גידול בשכר העבודה ובשאר עלויות התפעול של המפעלים והחברות בישראל.
שינויים בשער החליפין: תנודות בשער השקל מול מטבעות זרים משפיעות על עלויות הייבוא של חומרי גלם ומוצרים מוגמרים.
עם זאת, גורמים רבים, בהם ארגוני צרכנים ומשרדי ממשלה, טוענים כי חלק מעליות המחירים נובעות גם מריכוזיות בשוק המזון הישראלי וחוסר בתחרות מספקת. נתונים שפורסמו לאחרונה על ידי גופים כמו המועצה לצרכנות ובנק ישראל מראים כי מחירי המזון בישראל עלו באופן חריג בהשוואה למדינות מפותחות אחרות, מה שמעיד על בעיות מבניות בשוק המקומי.
ההשפעה הישירה של עליית מחירי אסם, חברה מרכזית בסל הקניות של כל משפחה ישראלית, תורגש באופן מיידי בכיסם של הצרכנים. משפחות ייאלצו להוציא יותר על מוצרי יסוד, מה שיגביל את כוח הקנייה שלהן ויחריף את תחושת יוקר המחיה. עליית מחירים זו, בנוסף לעליות מחירים קודמות בחברות מזון אחרות ובמוצרי חלב מפוקחים, יוצרת עומס כלכלי כבד על הציבור.
האם מדיניות הממשלה הנוכחית מסוגלת לרסן את גל ההתייקרויות? האם יינקטו צעדים שיגבירו את התחרות בשוק המזון ויגנו על הצרכן הישראלי? שאלות אלו עומדות במרכז הדיון הציבורי, כאשר הציבור ממתין בכיליון עיניים לפתרונות שיאפשרו לו להתמודד עם העלייה המתמשכת במחירים.
קרדיט: לפי סעיף 27 א
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים