חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
14 שנות מאסר על מחבל שהגיע לירושלים במטרה לבצע פיגוע
על פי הכרעת הדין, הנאשם, בעקבות כעס שצבר כלפי אנשי ביטחון יהודים, החליט לבצע פיגוע בשוטרים יהודים בהר הבית בירושלים ולמות כ"שאהיד"
בית המשפט המחוזי בב"ש גזר היום עונש של 14 שנות מאסר על תושב רהט ואליד אבו מדיעם, אשר הורשע בביצוע מעשה טרור של נסיון רצח, לאחר שהגיע לירושלים עם מברג וסכין והיה בדרכו לבצע פיגוע בהר הבית מתוך מניע לאומני.
בית המשפט ציין בגזר הדין, כי "דרכו של בית המשפט להילחם במציאות זו אינה אלא באמצעות ענישה מרתיעה ובהעברת מסר חד משמעי וצלול ולפיו אלה אשר יתפתו לבצע פיגועים, גם הצעירים ונעדרי עבר פלילי, יענשו בחומרה רבה".
על פי הכרעת הדין, הנאשם, בעקבות כעס שצבר כלפי אנשי ביטחון יהודים, החליט לבצע פיגוע בשוטרים יהודים בהר הבית בירושלים ולמות כ"שאהיד". בתאריך 6.11.20 , הצטייד הנאשם בסכין ומברג, אמר לאשתו שהוא נוסע לבצע פיגוע בירושלים וביקש מחבר להסיע אותו לשם. במהלך כל הנסיעה, התקשרו אל הנאשם אשתו ובני משפחתו, אך הנאשם לא ענה לשיחותיהם, ואף הגדיל לעשות וכתב לאשתו שאם תספר למישהו על רצונו לעשות פיגוע – הרי היא "מגורשת מגורשת מגורשת". כשהגיע הנאשם לשער שכם, ירד מן הרכב והחל לצעוד לכיוון אל אקצא. בדרך לשם, נתקל הנאשם בשוטרים, אשר חשדו בו והחלו לשאול את הנאשם שאלות לגבי מעשיו. הנאשם נלחץ, התבלבל בתשובותיו וכשהתבקש להוציא דברים שיש לו בכיס, נמנע מלחשוף את הסכין והמברג שהביא איתו לצורך ביצוע הפיגוע. רק כאשר הרים הנאשם את ידיו לצורך החיפוש, זיהה השוטר את המברג, ובהמשך הודה הנאשם שיש לו גם סכין.
בית המשפט המחוזי, לאחר שמיעת ראיות, קיבל את עמדת הפרקליטות והרשיע את הנאשם בכל העבירות שיוחסו לו בכתב האישום של נסיון רצח שהוא מעשה טרור, לפי חוק המאבק בטרור ועבירה של החזקת סכין. בית המשפט המחוזי דחה את כל טענות ההגנה של הנאשם, שמעשיו אינם מגבשים את עבירת נסיון הרצח, בין היתר כי התחרט ולא דקר את השוטרים בסופו של דבר, וכן כי חשב על משפחתו ולכן לא ביצע את המעשה.
בית המשפט ציין בהכרעת הדין, כי "הנאשם חשף את כוונות לבצע פיגוע באופן גלוי וחד משמעי …טרם הגעתו לירושלים. בחקירותיו בשב"כ ובמשטרה, הבהיר כי כוונתו הייתה להרוג חייל או שוטר במסגד אלאקצא. הנאשם הבין היטב את משמעות פעולותיו וחפץ בתוצאות הטבעיות של מעשיו". עוד קבע בית המשפט, כי "הוכח מעבר לכל ספק סביר כי מעשיו של הנאשם נעשו מתוך מניע לאומני או אידיאולוגי ; מעשיו היוו משום סיכון ממשי לפגיעה חמורה בגופו של אדם. פיגוע בדרך של דקירת שוטר או חייל, מטבעם, יש בהם כדי לעורר פחד בציבור. אף שכך, ולמעלה מן הצורך, נוכח השימוש בסכין ומברג, מעשיו של הנאשם הם בבחינת מעשה טרור"…
בשלב הטיעונים לעונש, עתר התובע עו"ד אסף בר יוסף מפרקליטות מחוז דרום (פלילי) לקבוע בעניינו של הנאשם מתחם עונש הולם בין 20-15 שנות מאסר בפועל ולגזור עליו 17 שנות מאסר, זאת לאור המסוכנות הרבה שנשקפת ממעשיו, בין היתר כי מדובר באזרח ישראלי אשר היה נחוש לבצע פיגוע בירושלים מתוך מניע לאומני אידאולוגי והיה מוציאו לפועל, אלמלא נעצר על ידי השוטרים.
ביהמ"ש המחוזי בב"ש (הרכב כב' השו' נ' זלוצ'ובר, השו' ד' כהן והשו' ד' בן טולילה) קבע מתחם עונש בין 13 ל-19 שנים וגזר על הנאשם עונש של 14 שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי. בגזר הדין צוין, כי "הנאשם ככל אזרח במדינה נהנה משורה של זכויות, בכללן, חופש הביטוי, חופש התנועה, תעסוקה, ביטוח לאומי, ביטחון, בריאות, חינוך, הזכות לשוויון, להצביע, להיבחר ועוד. מנגד, מוטלת עליו חובת הנאמנות למדינה, לצד החובה לציית לחוק. הנאשם ניסה לפגוע דווקא באלה שאמונים על ביטחונו )לעתים תוך סיכון חייהם) ובתוך כך מאפשרים לו לממש את זכויותיו הטבעיות והאחרות. יש במעשים מעין אלה כדי לפגוע בעקיפין גם במרקם החברתי, הכיבוד ההדדי, ותחושת הסולידריות בין המגזרים השונים החיים במדינה".
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים