חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
שפעת העופות: יותר מאלפיים עגורים נדבקו ומתו
אלים וקטלני במיוחד. שיעור התמותה ממנו בקרב בעלי חיים עולה על 50 אחוז, והוא עלול להדביק גם בני אדם שבאים במגע ישיר עם עופות חולים
רעיה שורקי, מ"מ מנכ"ל רשות הטבע והגנים, קיימה אתמול סיור מיוחד עם אנשי המקצוע באזור עמק החולה. "ההערכה כעת היא כי חמישית מאוכלוסיית העגורים בישראל נפגעה עד כה, והצפי הוא שנגיע לכ־25־30 טון של פגרי עגורים",
"זה נגיף אלים שמתפשט במהירות ויכול לגרום לתמותה מהירה", אומר ד"ר ניר גושן, מנהל השירותים הווטרינריים. "לא ברור מה הסיכון שנשקף ממנו לבני אדם. תועדו כמה מקרי הדבקה ותמותה, אבל רק במדינות אפריקה ודרום אסיה שמערכות הרפואה בהן טובות פחות מאשר בישראל".
ד"ר גושן מבקש לחדד את ההנחיות הקבועות לציבור, שכעת חשוב במיוחד להקפיד עליהן: "מי שצורך מוצרי עוף, בשר או ביצים – יש לבשל, לאפות או לטגן את המוצרים. לא לאכול ביצת עין נוזלית וכדומה. כך נבטיח שכל החיידקים או הנגיפים הפוטנציאליים מושמדים. אף שאין הוכחות לכך שהנגיף עלול להדביק באמצעות מוצרי מזון, אנחנו וכל העולם נוקטים משנה זהירות ומונעים הגעה של ביצים ובשר מלולים נגועים".
לדברי פרופ' רות הרשברג, מיקרוביולוגית מהפקולטה לרפואה בטכניון, "הפחד הוא שהנגיף הזה עלול לעבור שינויים וללמוד כיצד לעבור בין בני אדם. בכל שנה נדבקים בו ברחבי העולם אנשים שעובדים בתעשיית החקלאות או שהיו בקרבה למאגרי מים".
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים