חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
חיזבאללה ייסוג מדרום לבנון? כל הפרטים על ההסכם הצפוי בקרוב
ישראל ולבנון מתקרבות להסכם שיכלול הפסקת אש ל-60 ימים. דרישות לבנון: יישום החלטה 1701, התחייבות אמריקאית, ווועדת בקרה בינלאומית.
לאחר שבועות של מתיחות בגבול הצפון ושיגורים בלתי פוסקים, ישראל ולבנון מתקדמות להסכם הסדרה, שעלול להביא להפסקת אש בת 60 ימים. לפי דיווחים בלבנון ובעולם, שליח ארצות הברית לנושא, עמוס הוכשטיין, שוהה כעת בלבנון לצורך השלמת פרטי ההסכם.
ההסכם, אם ייחתם, יכלול הפסקת אש בת 60 ימים, שבהם ייבחנו כוונות הצדדים. חיזבאללה יידרש לסגת מעבר לנהר הליטאני, בעוד שבדרום לבנון יתמקמו צבא לבנון וכוחות יוניפי"ל בלבד. רק לאחר מכן יתחייב צה"ל לסגת מדרום לבנון.
לבנון הציבה מספר דרישות במסגרת ההסכם:
1. עמידה בהחלטה 1701 של האו"ם הפסקת טיסות חיל האוויר הישראלי בשמי לבנון.
2. התחייבות מארה"ב התחייבות מצד הממשל האמריקאי היוצא והנכנס כי ישראל תכבד את ההסכם.
3. וועדת בקרה בינלאומית וועדה שתכלול את ארה"ב, צרפת והאו"ם, אך ללא מדינות ערביות או בריטניה, לפיקוח על יישום ההסכם ומניעת סכסוכים.
עמוס הוכשטיין, שליח ארה"ב לנושא, הגיע ללבנון לאחר דיווחים על סיכוי של מעל 50% להסכם. מטרת ביקורו היא לסגור את הפרטים מול ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, ולאחר מכן להגיע לישראל להמשך ההליכים.
במהלך תקופת המבחן, חיזבאללה יחויב לפנות את דרום לבנון ולהתמקם מעבר לליטאני. הדרישה נועדה להבטיח את יציבות האזור ולמנוע מעשי תוקפנות נוספים.
בישראל מתקבלים הדיווחים בזהירות, לאור החשש שדרישות לבנון נועדו להכביד על יישום ההסכם. מומחים טוענים כי לבנון מנסה להבטיח שתוכל להאשים את ישראל במקרה של כישלון, בעוד שהדרישה לוועדת בקרה בינלאומית נועדה להגביל את חופש הפעולה של ישראל בצפון.
אם ייושם ההסכם, תיבחן הפסקת האש בת 60 הימים, שתחל עם נסיגת חיזבאללה. הצלחת ההסכם עשויה להוביל לשינוי משמעותי במצב הביטחוני בגבול הצפון, אך כישלון עלול להסלים את המצב עוד יותר.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים