חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
מדאיג: 157 מדינות תמכו והאו"ם מקדם מדינה פלסטינית
העצרת הכללית של האו"ם אישרה ועידה ביוני 2025 לקידום הקמת מדינה פלסטינית. 157 מדינות תמכו בהחלטה המגנה את פעילות ישראל בשטחים.
העצרת הכללית של האו"ם אישרה אמש החלטה היסטורית לקיים ועידת שלום ביוני 2025 בניו יורק. מטרת הוועידה, כפי שמצוין בהחלטה, היא "לקדם צעדים בלתי הפיכים לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני ולהקים מדינה פלסטינית". ההחלטה התקבלה ברוב של 157 מדינות שתמכו, שבע שנמנעו ושמונה שהתנגדו, כולל ישראל, ארה"ב, הונגריה וארגנטינה.
ההחלטה, שהוגשה על ידי סנגל בשיתוף מדינות נוספות, כולל טורקיה, קוראת ל"שלום צודק, בר קיימא ומקיף במזרח התיכון". כמו כן, היא מאשרת מחדש את פתרון שתי המדינות ודורשת יישום החלטות האו"ם הרלוונטיות.
במסמך הודגש כי ישראל, בתפקידה כ"מעצמה כובשת", נדרשת לעמוד בהתחייבויותיה הבינלאומיות. העצרת דרשה מישראל "להפסיק את נוכחותה הבלתי חוקית בשטח הפלסטיני הכבוש במהירות האפשרית, להפסיק פעילות התנחלויות ולפנות מתנחלים".
ועידת השלום מתוכננת להתקיים בין ה-2 ל-4 ביוני 2025 בניו יורק, עם פגישת הכנה שתיערך במאי 2025. ההחלטה דורשת משני הצדדים למלא את התחייבויותיהם על פי הדין הבינלאומי וברוח ההסכמים הקודמים.
מדינות שתמכו בהחלטה הדגישו את חשיבות פתרון שתי המדינות וקראו להמשך הסיוע הכלכלי וההומניטרי לרשות הפלסטינית. מנגד, ישראל ושותפותיה שהתנגדו, ביקרו את ההחלטה וטענו שהיא חד-צדדית ומאיימת לערער את היציבות באזור.
החלטת האו"ם שמה את ישראל תחת ביקורת חריפה. מעבר לדרישות לפינוי התנחלויות והפסקת פעילות ההתנחלויות החדשות, ההחלטה מחייבת את ישראל "להפסיק מעשיה הבלתי חוקיים" ולהפסיק "את נוכחותה הבלתי חוקית בשטח הפלסטיני".
המהלך באו"ם מחדד את הבידוד הדיפלומטי של ישראל בזירה הבינלאומית. ההחלטה מדגישה את הקריאה להמשך סיוע לרשות הפלסטינית, תוך הצגת ישראל כאחראית להפרת זכויות האדם בשטחים.
למרות שהאו"ם מגדיר את הוועידה כצעדים לקראת "שלום צודק ובר קיימא", גורמים בישראל רואים בכך מהלך שמחזק את הדרישות הפלסטיניות ללא התחשבות במציאות הביטחונית בשטח.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים