יום שישי, 11/04/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » בעולם

הנשיא האינדונזי הורה להיערך לקליטת פלסטינים מעזה

אינדונזיה הודיעה על נכונותה להעניק מחסה זמני לכאלף פלסטינים מרצועת עזה והנשיא הנחה את שר החוץ לפתוח בדיונים על אופן הפינוי.

07:45 ,09/04/25
בינה מלאכותית
קרדיט: בינה מלאכותית
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

אינדונזיה מציעה מקלט זמני לפליטים מעזה: "נקלוט כאלף פלסטינים בגל הראשון"
אינדונזיה הודיעה באופן רשמי על נכונותה להעניק מחסה זמני לפלסטינים מרצועת עזה, במהלך שמהווה התפתחות משמעותית במאמצים הבינלאומיים להתמודד עם המשבר ההומניטרי במרחב. על פי הערכת נשיא אינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם תקלוט בשלב ראשון כאלף עזתים.

במסגרת היערכות לקליטת הפליטים, הנשיא האינדונזי כבר הנחה את שר החוץ במדינתו להתחיל בדיונים מעשיים עם הצד הפלסטיני באשר לפרטים הלוגיסטיים ואופן הפינוי של התושבים מהרצועה. "זוהי החלטה שנובעת מחובתנו המוסרית וההומניטרית", אמרו גורמים רשמיים באינדונזיה.

ההחלטה מגיעה בעת שהמצב ברצועת עזה ממשיך להידרדר, עם מחסור חמור במזון, תרופות, מים נקיים ותשתיות בסיסיות אחרות. לפי הערכות ארגוני זכויות אדם, רבים מתושבי עזה הפכו לעקורים בתוך הרצועה עצמה, כשחלקם נאלצו לעזוב את בתיהם מספר פעמים בחיפוש אחר מקום בטוח יותר.

אינדונזיה, מדינה שבה רוב מוסלמי של כ-87% מתוך אוכלוסייה של למעלה מ-270 מיליון תושבים, הביעה לאורך השנים תמיכה עקבית בעניין הפלסטיני. היא אחת מהמדינות המובילות בעולם שאינן מקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל, בעיקר בשל עמדתה בשאלה הפלסטינית.

"התוכנית לקליטת הפליטים מעזה באינדונזיה היא חלק ממחויבותנו ארוכת השנים לתמיכה בעם הפלסטיני", הסביר דובר משרד החוץ האינדונזי. "אנו רואים את הצעד הזה כמרכיב מהותי בסיוע ההומניטרי שאנו יכולים להציע בנסיבות הנוכחיות".

מומחים מעריכים כי תהליך הפינוי יהיה מורכב מבחינה לוגיסטית. כדי להוציא פליטים מרצועת עזה יידרש תיאום בין מספר גורמים, לרבות ישראל, מצרים והרשות הפלסטינית. "יהיה צורך במסדרון הומניטרי בטוח שיאפשר את מעבר הפליטים", הוסיף הדובר.

לפי התוכנית המתגבשת, הפליטים הפלסטינים יקבלו מעמד של "שוהים זמניים במסגרת סיוע הומניטרי", מה שיאפשר להם לשהות באינדונזיה לתקופה מוגדרת. המדינה מתכננת להכין עבורם מתקני מגורים ייעודיים, שירותי בריאות בסיסיים ואפשרויות חינוך לילדים.

משרד הרווחה האינדונזי כבר החל בהכנות לקליטת הפליטים, כולל איתור אזורים מתאימים להקמת מרכזי קליטה זמניים. "אנו עובדים על תוכנית מקיפה שתכלול לא רק מענה לצרכים המיידיים של הפליטים, אלא גם תוכניות שיקום ותמיכה נפשית", מסר גורם במשרד הרווחה האינדונזי.

מעבר לכך, גורמים באינדונזיה מדגישים כי המדינה תפעל בשיתוף פעולה עם סוכנויות או"ם וארגוני סיוע בינלאומיים אחרים כדי להבטיח את רווחת הפליטים. "זוהי משימה הומניטרית שדורשת מאמץ בינלאומי משותף", ציין הגורם האינדונזי.

הקהילה הבינלאומית הגיבה בחיוב ליוזמה האינדונזית. דובר האו"ם שיבח את המהלך ואמר כי "כל מאמץ להקל על סבלם של תושבי עזה ולספק להם מקום בטוח הוא בעל חשיבות עליונה בעת הזו". גם מדינות מוסלמיות אחרות הביעו תמיכה ביוזמה, וחלקן אף שוקלות להצטרף למאמץ ולקלוט פליטים אף הן.

בתוך כך, הצד הפלסטיני הביע הערכה למהלך האינדונזי. "אנו מודים לממשלת ולעם אינדונזיה על הסולידריות והתמיכה המתמשכת", אמר דובר מטעם הרשות הפלסטינית. "עם זאת, הפתרון האמיתי והיחיד למצוקת העם הפלסטיני הוא סיום המצב הנוכחי ברצועת עזה והשגת שלום צודק ובר-קיימא".

יש לציין כי ההיערכות לפינוי האלף הראשונים מהווה שלב ראשון בלבד, ואינדונזיה כבר מסרה כי בהתאם להתפתחויות היא תשקול הרחבת התוכנית לקליטת פליטים נוספים בעתיד. "אנו רואים את הגל הראשון כפיילוט שיאפשר לנו ללמוד ולשפר את מערך הקליטה", אמר הגורם האינדונזי.

מומחים מציינים כי צעד זה עשוי להוות תקדים שיעודד מדינות נוספות להציע פתרונות דומים. "יוזמת אינדונזיה יכולה להוות השראה למדינות אחרות לקחת חלק במאמץ הבינלאומי להקלת המשבר", אמר מומחה למשפט בינלאומי.

עם זאת, יש הרואים במהלך פתרון זמני בלבד שאינו מתמודד עם שורש הבעיה. "בעוד שקליטת פליטים היא צעד חיובי וחשוב, הפתרון האמיתי טמון בהשגת הסדר מדיני יציב באזור", הדגיש פרשן לענייני המזרח התיכון.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות של אוריה ליבוביץ
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו