חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
תפוחי אדמה צ'יפסיים אפויים בתנור, רכים וקריספיים
מתכון שלי לתפוחי אדמה צ'יפסיים משגעים
קבלו את שיטת הבישול האפייה שלי לקבלת תפוחי אדמה רכים מצד אחד, וקריספיים/צ'יפסיים מהצד השני, משש כמו צ'יפס מטוגן
זו שיטה אפייה שאני משתמשת בה לכל הירקות האפויים בתנור.😋
קודם מרככים את הירקות ואח"כ משחימים.
זה חוסך סירים. כל השיטות ברשת מעולות, אך לדעתי השיטה שלי חוסכת זמן ותוצאה מושלמת.
המצרכים הדרושים:
5 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
שיני שום מקולפים מראש אחד (או פחות, תלוי בטעמים) -אפשרי גם בלי, אך מאוד מוסיף
מלח
4 כפות שמן זית
רוזמרין (אני משתמשת בתבלין המיובש- מפזרת מעל, בערך כף שטוחה)
נייר אפייה
תבנית רחבה (של התנור)
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה
2. בקערה גדולה פורסים את תפוחי האדמה הקלופים לעיגולים בעובי של כ ס"מ.
3. לקערה מוסיפים את ראשי השום, שלמות או פרוסות- אני אוהבת שלמות😋), מוסיפים מלח, רוזמרין וכ 4-5 כפות שמן זית.
4. מערבבים היטב את התפוחי האדמה ומעבירים לתבנית, כאשר מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורה אחידה, ורצוי לא אחד מעל השני.
5. מכסים את התבנית בנייר כסף!!!
5. מכניסים לתנור בחלקו התחתון, בחום של כ 200 מעלות למשך כ 20 – 30 דקות לריכוך התפוחים
(חשוב מאוד – החום והזמן מאוד תלויים בתנור שלכם, לכן כדאי לבדוק כל 10 דקות את מצב הריכוך של התפוחים!!)
6. מכבים את התנור. מורידים את נייר הכסף, ומעבירים את התבנית לחלקו העליון של התנור לצורך השחמה. מדליקים לחום בינוני-גבוה, בערך 200 -220 מעלות (שוב, תלוי בתנור!!!)
7. אופים עד שתפוחי האדמה משחימים מלמעלה.
8. פשוט טורפים. בתיאבון
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
מושלם! בעזה נעשה היום
איזה כיף, תודה
נראה אש
תודה רבה
שווה
תודה רבה