חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
תבשיל פרגיות, חומוסים ועשבי תיבול מושלם
מנה עיקרית מעולה לשבת, חגים וכארוחת צהריים מלאה. אז תכינו את החלה....
הערה: אפשרי לבשל עם חומוסים מבושלים קנויים. אני בישלתי מראש את החומוסים- השרתי את החומוסים במים למשך לילה שלם, סיננתי ובישלתי אותם במים עם כף מלח למשך כשעתיים)
המצרכים:
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות (לבקש מהקצב), שטופות ומסוננות ממים
2 פלפלים אדומים שטופים, מנוקים וחתוכים לרצועות דקות
1 כוס חומוסים מבושלים
1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (או גם וגם), שטוף וקצוץ דק
כ – 5 שיני שום או יותר, קלופים וחתוכים לפרוסות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
1/2 כפית מלח, או יותר לפי הטעם
5 כפות שמן
מים
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר טיגון רחב, שבו נבשל את התבשיל. נוסיף את הפרגיות ונטגן עד להשחמה יפה.
2. נוציא לקערה
3. באותו הסיר, נקפיץ את השום לדקה ונוסיף את רצועות הפלפלים למשך מס' דקות.
4. נוסיף להם את החומוסים, הכוסברה, התבלינים והמלח.
5. נוסיף מים עד לכדי כיסוי התבשיל. נערבב, נטעם ונתקן התיבול אם יש צורך.
6. נביא לרתיחה. נוריד הלהבה ונבשל למשך כ 45 דקות/שעה, או עד שהמים נספגים בתבשיל.
7. בתיאבון
המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם, ביוטיוב, בטיקטוק ובפייסבוק
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / תבשיל פרגיות, חומוסים ועשבי תיבול
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
הכי חשוב שיהיה חריף ואם לא אז לפחות פיקנטי…
נדיר! אפשר לעשות רק חומוס ללא פרגית?שיהיה פרווה
בוודאי. יש אצלי גם מתכון לתבשיל חומוסים
בהחלט מתאים לי לצהורים 🙂
ארוחה מושלמת לצהריים