חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
תבשיל עוף, קטניות ועגבניות
מפנק, טעים ומתאים לארוחת צהריים/שבת עם תוספת של אורז לבן יאמי
אני השתמשתי בחזה עוף שהיה לי במקרר, ממליצה להשתמש בחלקי עוף מאחר ויוצאים רכים יותר בבישול
כמו כן, ניתן לבשל את הקטניות יום מראש עמ"נ לקצר את תהליך הבישול
חשוב!!! מאחר והבישול ארוך, לשים לב שאם שמים חלקי עוף עם עצמות העצמות מתפרקות מהעוף ויש להיזהר!!!
הכנה מראש:
להשרות את החומוסים והשעועית למשך כ 8 שעות או לילה שלם
המצרכים:
1 ק"ג חזה עוף או שוקי עוף/כרעיים בלי עור כמספר הסועדים שטופים ומסוננים ממים
3/4 כוס חומוסים ( או פחות)
3/4 כוס שעועית לבנה (או פחות)
1 או 2 בצלים קצוצים לקוביות
כ 5 שיני שום קלופות ופרוסות (לא חובה)
2 ק"ג עגבניות שרי שטופות וחצויות לחצאים
מלח (לפי הטעם)
1 כף שטוחה כורכום (יותר או פחות תלוי בכמות)
1 כפית כמון (יותר או פחות תלוי בכמות)
מים לכדי כיסוי
3-5 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ורחב נחמם את השמן ונטגן את הבצל/ים הקצוץ/ים עד לכדי הזהבה.
2. נוסיף את חלקי העוף/חזה עוף ונטגן עד להזהבה קלה
3. נוסיף את העגבניות, החומוסים, השעועית והתבלינים ונערבב
4. נוסיף מים עד לכדי כיסוי, נערבב, נטעם מהמים ואם יש צורך נוסיף מלח ותבלינים
5. נביא לרתיחה, נוריד הלהבה ונבשל על להבה נמוכה למשך כ 2 או 3 שעות עד שהקטניות נעשות רכות והתבשיל מסמיך
6. מידי פעם נערבב את התבשיל
7. להיזהר ולשים לב אם יש עצמות שהתפרקו!!!
8. נגיש עם אורז לבן
9. בתיאבון
המטבח של שרה באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / תבשיל עוף, קטניות ועגבניות
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
כל מה שעם חזה עוף אני לוקח 🙂
😊😊
את אלופה שרה. נהנת תמיד ללמוד ממך
תודה רבה רבה
שווה לנסות בבית, אוהבת את המתכונים שלך
איזה כיף, תודה רבה