יום ראשון, 08/09/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

תבשיל גרגירי חומוסים בירקות ועשבי תיבול – מושלם❣

מדהים עם אורז, חלה, כתוספת או כסלט. הבישול ארוך אך שווה את המאמץ

12:18 ,15/08/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

(אפשרי לקצר הבישול עם חומוסים מבושלים מוכנים)

המצרכים:

1/2 ק"ג גרגירי חומוס מושרים למשך לילה שלם או כ – 8 שעות ומסוננים ממים (רצוי מאוד להסיר את קליפות החומוסים ושיישארו רק הגרגרים)

1 או 2 פלפלים אדומים שטופים וחתוכים לרצועות אורך בינוניות

שיני שום קצוצות או כתושות מחצי ראש שום מקולף ושטוף

מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1 צרור כוסברה שטופה וקצוצה דק (אפשרי פטרוזיליה או אפשרי לשלב בין שניהם)

5 כפות שמן

מים עד לכדי כיסוי החומוסים

אופן ההכנה:

1.       בסיר טיגון רחב וגבוה מחממים את השמן ומטגנים את רצועות הפלפלים האדומים

2.       מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כדקה. נוסיף כוס מים, פפריקה, החומוסים, כף מלח ומחצית מכמות הכוסברה הקצוצה

3.       נערבב היטב ונוסיף מים עד לכדי כיסוי החומסים. אם צריך נתקן את תיבול המלח

4.       נביא הסיר לרתיחה, נוריד הלהבה ונבשל עד שהחומסים מתרככים – זהו תהליך שיכול גם לקחת שעתיים או שלוש ולכן יש לבדוק את החומוסים כל כשעה אם רכים מספיק

5.       נבשל עד שהחומסים מבושלים והמים נספגו.

6.       נפזר מעל החומוסים את יתרת הכוסברה, נערבב ונגיש עם אורז, לחם, חלה ובכלל כסלט

7.      בתיאבון

למתכונים נוספים תעקבו אחרי המטבח של שרה מיכאלי

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

4 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. ישיבשער הגיב:

    עם חלה באמת זה הולך אש

  2. רעות הגיב:

    יאמייי

  3. דליה הגיב:

    אחד המאכלים המיוחדים

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו