יום ראשון, 06/10/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

שקשוקה ביתית עם עגבניות טריות – אליפות🍅🍅

העגבניות מתבשלות בבישול ארוך מה שנותן להם את הרכות והטעם המיוחד💥 אפשרי במחבת או אפייה בתנור

13:30 ,04/09/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

המצרכים ל כ- 5-6 מנות:

10-12 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
3-5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1/2 כפית מלח (או יותר, תלוי בטעם)
1 כפית סוכר
1/2 כפית כמון (לא חובה)
5-6 ביצים
3-5 כפות שמן

אופן ההכנה:

1.  במחבת גדולה ועמוקה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.

2.  מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד כדקה

3.  מוסיפים את העגבניות הקצוצות, התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים התיבול (אפשרי יותר מלח/ או סוכר לנטרול חמיצות העגבניות)

4.  מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים את הרוטב למשך כשעה וחצי!!! או עד שהעגבניות רכות ומתפרקות

5.  אם ממשיכים לבשל במחבת, יוצרים ברוטב גומות ומוסיפים את הביצים (ללא הקליפה) לרוטב ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מתייצבות.

–   אפשרי גם להמשיך בתנור. מניחים את רוטב העגבניות בתבנית עגולה או מרובעת (אני השתמשתי בתבנית עגולה 29 ס"מ), יוצרים גומות
ברוטב ומוסיפים את הביצים הקלופות. מכניסים לתנור ואופים בחום של כ 200/-220 מעלות, למשך כחצי שעה (או פחות, תלוי בתנור!!!)
או עד שהביצים מתייצבות.

6.      בתיאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

9 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. יעל הגיב:

    אלופה

  2. תותחית הגיב:

    רק לחכות עם התמונה שהבצים יהיו מוכנות וזה מושלם 🙂

  3. רונית חייט הגיב:

    אין על המתכונים שלך , תודה רבה

    1. ציפי הגיב:

      לגמרי אליפות

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו