יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

קוקו סבזי – חביתת ירק טעימה מהמטבח הפרסי

חביתת ירק פרסית הנקראת גם חראט, טעימה עם שפע עשבי תיבול. נהוג לאכול החביתה גם בשבועות

16:08 ,18/10/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

אוכל2 חביתיות בקוטר 20 – או חביתה אחת במחבת גדולה

המצרכים:

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 צרור שמיר קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
6  ביצים
1/2  כפית קינמון
1/2  כפית שטוחה מלח
3/4  כוס שמן

יש המוסיפים גם 1/2 כפית של גרגירי כוסברה טחונים – לא חובה

אופן ההכנה:

1.      בקערה שמים את עשבי התיבול הקצוצים ביחד עם הקינמון ומערבבים היטב. יש למעוך מעט עם כף את העשבים עמ"נ שייספגו את טעם הקינמון.

2.      מוסיפים את הביצים והמלח ומערבבים היטב עד לבלילה אחידה.

3.      מחממים חצי מכמות השמן במחבת, מורידים את הלהבה ושופכים חצי מכמות הבלילה למחבת החמה.

4.      מטגנים את החביתה על להבה נמוכה עד שצידה האחד משחים לגוון חום בהיר.

5.      הופכים את החביתה עם תרוד או כף טיגון מחוררת ובעזרת כף נוספת.

6.      מטגנים את צדה השני של החביתה עד שהיא מזהיבה לגוון חום בהיר.

7.      מוציאים את החביתה לצלחת עם נייר סופג.

8.      כדי לטגן את החביתה השנייה, מחממים את יתרת השמן, מורידים הלהבה לאש קטנה ומטגנים את הבלילה השנייה כפי הנ"ל.

9.      בתיאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

7 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. ישראלי הגיב:

    אוהב לאכול את זה עם בולגרית

  2. עוקב הגיב:

    אין על המטבח הפרסי תותחית

  3. רבקי הגיב:

    אהבתי את המנהג לאכול בשבועות חחח

  4. מריו הגיב:

    נראה חביתה מושקעת במיוחד. לא כמו אצלנו האשכנים חחח

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו