חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
פרגיות ממולאות באורז מתובל ברוטב פירות יבשים וסילאן
מנה מהממת, מפוארת המתאימה לשבת, חג ואירוח
המצרכים:
8-10 שניצלי פרגיות עם עור
2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
1/2 1 כוסות אורז פרסי שטוף
1/2 כפית כורכום לא חובה
1 כפית מלח
1/2 כוס סילאן
חופן גדול של פירות יבשים נקיים ושטופים וחצויים לשניים (שמתי שזיפים, משמשים וחמוציות)
1/2 כפית גריל עוף או פפריקה
3-4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. בסיר טיגון מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים להשחמה יפה. מוסיפים את האורז השטוף ומטגנים כדקה. מוסיפים כחצי כוס מים וכפית מלח ומערבבים על להבה נמוכה, עד לספיגת הנוזלים.
2. בצלחת משטחים פרגית שהצד של העור כלפי מטה. ממלאים כל פרגית בכ 2 כפות מהאורז ומקפלים מהצדדים ומניחים את כל הפרגיות בשכבה אחת בסיר רחב
3. מעל הפרגיות מפזרים את הפירות היבשים
4. מפזרים מעל את הסילאן, תבלין גריל עוף ומים עד לכיסוי הפרגיות.
5. מביאים את הסיר לרתיחה, מורידים הלהבה ומבשלים על אש נמוכה בערך כ 3/4 שעה 1 שעה או עד שהמים נספגים בתבשיל.
6. בתיאבון
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
מהמם ומקורי
תודה רבה
מתכון לא שיגרתי ומרענן
תודה רבה
בול מתכון לשאריות הפירות היבשים מטו בשבט חחח
ממש ככה
בדיוק חיפשתי מתכון לערב שבת קודש לאורחים היקרים. באת לי בול
בשמחה