יום חמישי, 19/09/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

עוף בזעתר ותפוחי אדמה בתנור

ארוחת צהריים מושלמת וטעימה וקלה להכנה😋

16:44 ,12/07/22
קרדיט: שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

המצרכים:

כ 6 ירכי עוף/12 שוקי עוף (רצוי עם עור) מנוקים ושטופים
1-2 בצל חתוך לפלחים (לא חובה)
3 שיני שום קלופות וכתושות או פרוסות לפרוסות דקות
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים
2 כפיות תבלין זעתר (אני השתמשתי בתבלין עם שומשום)
1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
1/2 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה מלח (או יותר לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. בתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה, מניחים את העופות והירקות

2. מערבבים בקערה קטנה/או מפזרים את התבלינים, השמן, המים והמלח ושופכים מעל הירקות והעופות.

3. מעסים היטב את העופות והירקות כך שיצופו מכל הכיוונים בתבלינים.

4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כשעה/שעה ורבע עד שהעופות והתפוחי אדמה רכים (תלוי מאוד בתנור, (ממליצה לבדוק אחרי שעה).

5. מסירים את נייר הכסף, מורידים מעט את החום ל- 180 מעלות וממשיכים באפייה כ- 25 דקות נוספות עד שהעוף ותפוחי האדמה משחימים.

6. בתיאבון

 

מתכונים נוספים במטבח של שרה מיכאלי

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

11 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. רננה הגיב:

    ניראה פיצוץ!!!.אלופה

  2. מוטי הגיב:

    שווה. המנה הכי אהובה עלי

    1. שרה הגיב:

      תודה רבה

    2. אלון הגיב:

      גם עלי, באן זה נראה שווה לגמרי, את שפית במקצועך או שזה תחביב?

  3. אריה משה הגיב:

    מתאים לי עכשיו בול לצהוריים חחח

  4. שיר לוי הגיב:

    ניראה טיל!!!

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו