חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
עוף באפונה וגזר טעים
קל להכנה , אפשרי גם צמחוני וגם בשרי
עוף באפונה וגזר טעים
גם טעים, גם קל להכנה ואפשרי גם צמחוני וגם בשרי
מתאים כארוחת צהריים וגם לארוחת שבת
מעולה להגשה עם אורז לבן
המצרכים:
כ 6 ירכי עוף בלי עור שטופים או חלקי עוף בלי עור כמספר הסועדים
1/2 חבילת אפונה וגזר קפוא שטופים ומסוננים ממים (כ 400 גר')
1 קופסא קטנה רסק עגבניות מרוכז
1 קופסת עגבניות מרוסקות 240 גר' (לא חובה)
1 או 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה
1/2 כפית מלח (או לפי לפי הטעם)
כ 3 כפות שמן
כ 3-4 כוסות מים (או יותר, תלוי בכמות ובסיר)
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להשחמה יפה
2. נוסיף את העופות, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, מים ותבלינים ונערבב היטב
3. נביא לרתיחה. נוריד הלהבה ונבשל למשך כשעה
4. נוסיף את האפונה והגזר, נביא לרתיחה נוספת. לאחר הרתיחה נוריד הלהבה ונבשל כחצי שעה, 45 דקות נוספים עד שהרוטב מסמיך
5. מגישים עם אורז לבן
6. בתיאבון
המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק:
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / עוף באפונה וגזר
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
איך להפוך לצמחוני
לטגן הבצל, להוסיף הרסק והתבלינים. להביא לרתיחה ואח"כ להוסיף את הירקות ולבשל עד,שמסמיך
הכנתי יצא מעולה תודה רבה על המתכון
איזה כיף, תיהנו
מהמם, משהו חם להכין בחוף הקר הזה
תודה רבה
מעולה, והכי חשוב שהאפונה תהיה טריה ורכה… מנסיון
תודה רבה