יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

מקלות טעימות מבטטה וקורנפלור

מקלות טעימות מבטטה -יצא שיחוק!! את המתכון אפשרי לטגן, אני הכנתי גרסה אפויה בתנור😋

12:21 ,14/11/22
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

2 בטטות בינוניות מקולפות ושטופות
1/2 כפית מלח
1 כוס (+ 1/2 כוס נוספת אם יש צורך) קורנפלור (עמילן תירס)
3 כפות שמן זית
1 כוס שומשום (או יותר אם יש צורך)
2 כוסות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1.  נחתוך את הבטטות לפרוסות עבות. נשים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מעל הבטטות נשים כ 3 עד 5 כפות שמן זית, נעסה אותן ונכסה בנייר כסף. נאפה הבטטות רק עד לכדי ריכוך!!!! בחום של כ 200 מעלות למשך כ 10 דקות או יותר (תלוי בתנור!!!) – ממליצה לבדוק אם רך כל כ-10 דקות

לשים לב שהבטטות לא ייצלו יתר על המידה!!

3. נוציא הבטטות מהתנור ונמעך אותם בקערה

4. נוסיף לבטטות 1/2 כפית מלח,1 כוס עמילן תירס, אם יש צורך מוסיפים עוד כחצי כוס קורנפלור.

העיסה צריכה להיות לא קשה מידי ולא רכה מאוד

5. נערבב היטב לכדי עיסה אחידה עד ליצירת בצק אחיד

6. קורצים כדור מתוך העיסה, בגודל של פינג פונג וניצור ממנו גליל דק באורך של כ- 10 ס"מ. כך נכין את כל הגלילים

7. טובלים את הגליל בשומשום מכל הצדדים ומניחים במגש שטוח. כך נכין את כל הגלילים

8. בסיר טיגון נחמם 2 כוסות שמן ונטגן את הגלילים עד להשחמה יפה או עד לקבלת הצבע הרצוי.

אם אופים: נרפד תבנית בנייר אפייה, נמרח מעט שמן על הנייר ונעביר את הגלילים זה לצד זה. נאפה בחום של 180 מעלות למשך כ 15 דקות או יותר, עד להשחמה (תלוי בתנור!!!)

9. בתיאבון

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

11 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. עוקב הגיב:

    שאפו יש עכשיו גם סרטונים בהצלחה

  2. דליה אליהו הגיב:

    נראה מושלם רק קצת פחות סומסום

    1. שרה הגיב:

      אפשרי גם בלי שומשום😊

  3. רעות ביטון הגיב:

    יאמיי ושווה בטירוף יאלופה

    1. שרה הגיב:

      תודה רבה

  4. דורית נעמן הגיב:

    לגמרי שיחוק! נראה טוב

    1. שרה הגיב:

      תודה רבה

  5. לייבל משה הגיב:

    שווה בטרוף, מתאים לשבת עם מדבוחה וטחינה

    1. שרה הגיב:

      בהחלט

  6. עוקבת הדוקה הגיב:

    נראה אששש, כיף שהוספת סרטונים הם עוזרים ונוחים יותר להכנה, קצרים וקולעים. תודה

    1. שרה הגיב:

      תודה רבה

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו