חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
מאפה עלי פילו ממולא בבולונז בשרי – מטריף😋😋
מאפה מהמם המתאים גם כתוספת לארוחת שבת ואירוח ובכלל
תערובת הבולונז מתאימה גם מעל פסטה מבושלת, פירה ואפילו אורז. פשוט טעים
(בתחתית התבנית השתמשתי בנייר אפייה עגול)
כמובן שאפשרי גם ליצור בורקסים מרובעים או פרחי פילו עגולים
המצרכים:
כ 3/4 חבילת עלי פילו מופשרת במקרר
1/2 ק"ג בשר בקר טחון או שווארמה הודו טחון
2 עגבניות קצוצות דק
240 גר' קופסת עגבניות מרוסקות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 כפית "על האש" (לא חובה)
1/2 כפית אורגנו
1/2 כוס מים
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
שמן לטיגון + למריחת הבצק
שומשום
אופן ההכנה:
1. בסיר טיגון רחב מחממים כ – 5 כפות שמן ומטגנים את 2 הבצלים עד להשחמה.
2. מוסיפים את הבשר טחון ומפוררים אותו עד שהבשר משנה את צבעו
3. נוסיף לתערובת את העגבניות הקצוצות (לא המרוסקות) ונטגן אותן עד שהן מתרככות כ – 5 דקות
4. נוסיף את העגבניות המרוסקות, 1/2 כוס מים, מלח ותבלינים
5. נערבב היטב, נביא לרתיחה עדינה. נוריד הלהבה ונבשל על אש נמוכה כחצי שעה, עד שתערובת הבולונז מסמיכה ולא נשארו נוזלים
6. מצננים היטב את התערובת
7. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן
8. פורסים דף פילו על נייר אפייה. מניחים "פס" של רוטב הבולונז בקצה האחד של העלה, מגלגלים את העלה עד לקבלת גליל מלבני.
9. מגלגלים את הפס הראשון למעין שבלול ומניחים במרכז התבנית העגולה.
10. כך נכין את כל העלים הממולאים ונגלגל אותם מסביב לפרח השבלול המרכזי, עד ליצירת שבלול מעגלי גדול
11. מושכים שמן מעל העלים ומפזרים מעל שומשום
12. נכניס המאפה לתנור בחום של
כ 220 מעלות למשך כ 15 שעה או עד להשחמה (תלוי בתנור)
13. מומלץ גם לאפות בחלקו התחתון של התנור למשך כ 10 דקות נוספים עד להשחמת המאפה בחלקו התחתון
14. בתיאבון
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
רק צריך אישה שתדע להכין 🙂
אלופה שרה
תודה רבה
תודה, יפה מאוד
תודה רבה