יום שישי, 22/11/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

מאפה ממולא תפוחי אדמה

מאפה תפוחי אדמה ובצל קל להכנה סמדר יפרח

19:58 ,23/01/23
קרדיט: סמדר יפרח / 1
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים לבצק: 3,1/2 כוסות קמח מנופה, 1/4 כוס מים חמים, 1 כוס מיץ תפוזים, 1 כפית אבקת אפיה, 1 כף גדושה שמרים, 1 כף גדושה סוכר, 1/4 כפית מלח, 1/4 כוס שמן.
המצרכים למילוי: 2 בצלים קצוצים, 3 תפו"א גדולים, מלח ופלפל שחור, שומשום לקישוט, וביצה להברשה, אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומית.
אופן ההכנה:
המילוי: לטגן את הבצל עם עט שמן עד לצבע זהוב כהה, לשים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, להביא לרתיחה ולבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו, לשטוף ולקלף את תפוחי האדמה ולמעוך לפירה, עד שאין גושים, להוסיף את הבצל המטוגן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב, ולהניח בצד.
הבצק: לשים בקערה את השמרים והסוכר והמים החמים ולערבב היטב, לחכות 1-2 דקות, ולהוסיף את שאר מצרכי הבצק, וללוש עד לבצק, לפזר מעט קמח על משטח העבודה, לשים את הבצק, וללוש עוד כ-5 דקות, חשוב מאוד לעבד את הבצק, לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה חצי.
לפזר מעט קמח על משטח העבודה, להניח את הבצק, מעט קמח על הבצק, וללוש מעט, לפזר מעט קמח על משטח העבודה, לקחת חלק מהבצק, ולרדד למלבן מאורך בעובי של 1/2 ס"מ, לשים מילוי שורה בקצה הבצק, ולגלגל את הבצק מעל המילוי, ולהדק מעט, בצד השני של הבצק לחתוך לרצועות במרחקים שווים, לקחת כל רצועת בצק, לגלגל פעמים להדביק את הקצה מתחת לבצק הממולא.
לשים על תבנית אפיה עם נייר אפיה משומן מעט, למרוח ביצה ולפזר שומשום בין רצועות הבצק, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-35-40 דקות, עד שהמאפה בצבע זהוב יפה.
ארוחה טעימה בקלי קלות.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, תודה רבה קישור לסרטון המלא

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה

קרדיט: סמדר יפרח / מאפה תפוחי אדמה סרטון קצר

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

29 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. זוהרית הגיב:

    בעזרת ה אכין מחר לבעלי מקווה שיצא לי כמוך

  2. מרים הגיב:

    תודה אלופה🔥היה קשה לי במטבח, אבל אחרי שמצאתי אותך, והתחלתי להכין מהמתכונים שלך, הכל נהייה קל🔥אין לך מושג איך שינית לי את החיים לטובה❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  3. אורית הגיב:

    בחיים לא הצלחתי עם אפיה אז לצערי גם לא אנסה אבל חייב לציין שזה נראה מיוחד

  4. שמחה ביטון הגיב:

    ואו הכנתי יצא מושלם🔥

  5. נחמה ועקנין הגיב:

    מהמממת תודה על המתכונים שאת שולחת🥰🥰קל וטעים

  6. לבנה הגיב:

    אלופה👏👏👏

  7. דינה גונן הגיב:

    כל המתכונים שלך מעולים❤️אלופה ברמות על 🔥

  8. שלומית דדון הגיב:

    ואו איזה אליפות ממש מושלם👏👏👏

  9. רעות בנדיקט הגיב:

    כמו תמיד מגרה ושווה, אוהבת מאוד את המתכונים שלך סמדר

  10. ויויאן הגיב:

    אלופה מושלם👏👏👏

  11. חנה סבח הגיב:

    אלופה מהמם🔥

  12. יהודית הגיב:

    נראה מושלם, מזה ליד? רוטב עגבניות?

    1. Smadar Ifrach הגיב:

      עגבניות מרוסקות עם סחוג וביצים👍

  13. גאןולה סירי הגיב:

    ואו אהבתי🔥אכין לשבת👏👏👏

  14. פנינה דוד הגיב:

    ואו אין עליך אלופה❤️❤️❤️

  15. גלית חזן הגיב:

    סמדר האלופה המהממת עם הלב הזהב❤️אין על המתכונים שלך👏👏👏❤️❤️❤️

  16. לימור קנה הגיב:

    סמדר האלופה🔥אכין בשישי👏👏👏

  17. תמי ברששת הגיב:

    מהממת, תודה על השיתופים💗

  18. מרים אילוז הגיב:

    טעים טעים🔥❤️🔥❤️👏👋🔥👏❤️❤️❤️❤️❤️

  19. שמחה ביטון הגיב:

    נראה נהדר….. אכין מחר❤️

  20. בתי גמליאל הגיב:

    מעלף👏👏👏

  21. טובה בנאי הגיב:

    אלופה..ממש מהמם🔥

  22. יפה זמיר הגיב:

    הכי מושלם אלופה…👏🌹🌹

  23. אביבה בן שימול הגיב:

    אלופה אהובה ❤️

  24. נינה הגיב:

    אין עליך , תודה אלופה🔥

  25. יוכבד הגיב:

    ואו אליפות🔥

  26. גילי הגיב:

    ואו מושלם🔥

  27. שירי הגיב:

    אין על המתכונים שלך

  28. עוקבת הגיב:

    אלופה❤️

כתבות נוספות של סמדר יפרח
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו